Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εκδήλωση και μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ στη Μακρόνησο- Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Στην τελική ευθεία για την εκδήλωση, ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες στη Μακρόνησο, με τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να συνεχίζουν τις εργασίες ώστε όλα να είναι έγκαιρα έτοιμα, φροντισμένα σε κάθε λεπτομέρεια, όπως πρέπει για να υποδεχθούν τον κόσμο που θα φτάσει στο νησί για την εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ το απόγευμα και όπως απαιτεί ο φόρος τιμής που πρόκειται να αποδοθεί στους χιλιάδες που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στα χώματά του.

«Καθένας μας έχει στους ώμους του… την απόφαση μιας ολόκληρης ζωής»: Το πανό με τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου στόλισε από νωρίς την πρόσοψη του κτιρίου των φούρνων του στρατοπέδου. Ακριβώς απέναντι, η εξέδρα είναι έτοιμη. Περιμένει τους καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν τον παραπάνω και πολλούς ακόμα στίχους του ποιητή στη συναυλία με την «Καντάτα για τη Μακρόνησο».
Το ίδιο το κτίριο καθαρίστηκε ώστε να γίνει το ορμητήριο που θα φιλοξενήσει όσους δουλεύουν ακούραστα για να είναι όλα έτοιμα το απόγευμα.

Η διαδρομή από το σημείο που αποβιβάζουν τον κόσμο τα πλοία μέχρι το μνημείο και την εξέδρα έχει σηματοδοτηθεί με κόκκινες σημαίες.
Δίπλα από την επιγραφή «αρτοκλίβανοι Μακρονήσου» κι άλλα πανό έχουν πάρει τη θέση τους.
«Η θυσία σας είναι λίπασμα στους αγώνες που έρχονται», διαβεβαιώνουν τους δεσμώτες της Μακρονήσου οι σύντροφοί τους.
«Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους. Με το ΚΚΕ ανοίγουμε νέο δρόμο στη ζωή μας για το δίκιο μας», είναι η υπόσχεση που δίνουν να τιμήσουν στους αγώνες του σήμερα και του αύριο τις ηρωικές σελίδες που έγραψαν μετατρέποντας το νησί-κολαστήριο σε σύμβολο της αντίστασης και της αλύγιστης στάσης ζωής.