Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκδήλωση του KKE για το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Δείτε τη διαδικτυακή εκδήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ

«Η αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και οι θέσεις του ΚΚΕ», που διοργανώνουν η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες

Πήραν μέρος ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, η Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Παρεμβάσεις από τα ΚΚ Τουρκίας, ΚΚ των Εργαζομένων ΙσπανίαςΚΚ Σουηδίας και Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, επίσης, από στελέχη του εργατικού κινήματος, Επιτροπών Αγώνα και φορέων από τα νησιά ΛέσβοΣάμο και Χίο, από εκπροσώπους εργαζομένων σε δομές κά.

Κ. Παπαδάκης: Κοινή η αντιδραστική πολιτική της ΕΕ στην οποία με τις αντιθέσεις τους όλες οι κυβερνήσεις συγκλίνουν

PDF LogoΚ. Παπαδάκης Κοινή η αντιδραστική πολιτική της ΕΕ στην οποία συγκλίνουν με τις αντιθέσεις τους όλες οι κυβερνήσεις

Κ. Γεράκη: Απλώνουμε το χέρι σε όλα τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Ολόκληρη η ομιλία εδώ

Η παρέμβαση του ΚΚ Τουρκίας

Ολόκληρη η ομιλία εδώ

Η παρέμβαση του ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργαζομένων της Ισπανίας

Ο Ástor García, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργαζομένων της Ισπανίας (PCTE), στην παρέμβασή του σημείωσε …

Παρέμβαση του Προέδρου του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας

Η παρέμβαση του ΚΚ Σουηδίας στην τηλεδιάσκεψη

Παρεμβάσεις από φορείς και εργαζόμενους

Εκ μέρους του Παλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, ο αντιπρόεδρος του, Γιάννης Ζαφειρίου, αναφέρθηκε στην δράση του ΕK και μαζικών φορέων ενάντια στις φυλακές της ΕΕ, καθώς και στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί.

Από την Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, ο Νίκος Χούλης, μίλησε για τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει ως τώρα και την σταθερή αντίθεση των νησιωτών στην μετατροπή τω νησιών σε αποθήκες κατατρεγμένων, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στα αιτήματα της Συντονιστικής και των φορέων του νησιών.

Από την πλευρά του, ο Μάριος Μπαλωμένος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Σάμου και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τόνισε τον αγώνα που έδωσαν τα αγωνιστικά σωματεία και φορείς του νησιού για την στήριξη των ταξικών τους αδελφών, των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών, απομονώνοντας ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές.

Στην συνέχεια έγιναν παρεμβάσεις από την Βασιλεία Γιαννούση, Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στις Προσφυγικές Δομές Δυτικής Μακεδονίας, που ανέδειξε τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι όσο και οι ίδιοι εργαζόμενοι στις δομές, τα οποία έχουν κοινή αιτία το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα.

Η Αλεξάνδρα Λάμπρου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφύγων σημείωσε την ομηρία που αντιμετωπίζουν οι κατατρεγμένοι εξαιτίας της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών, αλλά και οι ίδιοι και εργαζόμενοι.

Ο Γαβριήλ Ιωαννίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις όλης της Ελλάδας αναφέρθηκε στις απαράδεκτες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πάνω από 600.000 μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας. Επίσης, ανέδειξε τη δυσκολία των εργαζομένων στις σχετικές υπηρεσίες να τους εξυπηρετήσουν, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και υποδομών. Μίλησε δε για το ταξικό κριτήριο με το οποίο αντιμετωπίζει το αστικός κράτος τους μετανάστες, καθώς από την μια υπάρχει η «Golden Visa» των μεγαλοκαπιταλιστών και από την άλλη η άγρια εκμετάλλευση των …Μανωλάδων.

Η εκδήλωση είναι ολόκληρη αναρτημένη στο κανάλι του Υoutube του ΚΚΕ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο