Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εκεχειρία με το πιστόλι στον κρόταφο των Παλαιστινιων

Τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή στις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) η εύθραυστη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και τον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς, που ανακοινώθηκε χθες βράδυ. Εκεχειρία όπως πολλές άλλες στο παρελθόν μετά από κύμα καταστολής των Ισραηλινών και  αντίδρασης των παλαιστινίων. Και κάθε φορά με το πιστόλι στον κρόταφο των Παλαιστινίων που στο τωρινό δολοφονικό κύμα βίας και καταστολής των Ισραηλινών μετρούν 234 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 68 παιδιά, από τις ισραηλινές επιδρομές των τελευταίων ημερών.

Εκεχειρία που νομιμοποιεί τα κατοχικά εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων και ενθαρρύνει για τα επόμενα. Μια εκεχειρία που διαιωνίζει την κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και αθωώνει κάθε φορά τη βία του κατοχικού κράτους.

Εκεχειρία με το Ισραήλ ενισχυμένο έχοντας  τη στήριξη των Δυτικών (ΗΠΑ-ΕΕ) και έχοντας πετύχει τον πολιτικό και στρατιωτικό του στόχο. Εκεχειρία μέχρι την επόμενη προκλητική και βίαιη δράση του κατοχικού κράτους Ισραήλ.

Στη Λωρίδα της Γάζας ακούγονταν πυρά όπλων σε ένδειξη χαράς, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Αρκετοί Παλαιστίνιοι βρήκαν στους δρόμους, ενώ από μεγάφωνα ακούγονταν μηνύματα που χαιρέτιζαν τη «νίκη της αντίστασης επί της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) στη διάρκεια της μάχης “το Ξίφος της Ιερουσαλήμ”». Στο Ισραήλ δεν ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας τουλάχιστον τα πρώτα λεπτά αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία αυτή.

Η Αίγυπτος, η οποία μεσολάβησε για να κλειστεί η συμφωνία, ενημέρωσε πως θα αναπτύξει δύο αντιπροσωπείες για να επιτηρούν την εφαρμογή της.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Έζατ Ελ Ρασίκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, είπε ότι «η μάχη τερματίζεται σήμερα αλλά ο Νετανιάχου και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι κρατάμε το δάκτυλο στη σκανδάλη και ότι θα μεγεθύνουμε τις δυνατότητες της αντίστασης». Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει την καταστολή και τους εκτοπισμούς στην Ιερουσαλήμ και να καταβάλει αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκάλεσαν οι βομβαρδισμοί των τελευταίων 11 ημερών στη Λωρίδα της Γάζας.

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παιδιών (Βέρα Κλώντζα-Γιακλοβά – Φράνιο Κραλ)