Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εκκλησίες άνοιξαν για να προσκυνήσουν πιστοί τον Επιτάφιο!!! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δική της  λογκή και πρακτική έχει η Εκκλησία όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα για τη μη διασπορά του οροναϊού. Και δεν είναι μόνο τα περιστατικά Θείας Κοινωνίας που αποκαλύπτονται. Σήμερα είναι ο Επιτάφιος, αύριο θα είναι η Ανάσταση.

Κατά παράβαση των αποφάσεων Πολιτικής Προστασίαςστον ναό του Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους (Γουδή),  η εκκλησία άνοιξε για  ώστε να προσέλθουν πιστοί και να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο. Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής πιστοί σχημάτισαν ουρά στο προαύλιο της εκκλησίας και μπήκαν στο εσωτερικό του ναού μετά την Αποκαθήλωση.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα sputnik καταγράφονται πιστοί να τηρούν μεν τις αποστάσεις, να παραβιάζουν δε (μαζί με το προσωπικό του ναού) τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τις εκκλησίες λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα το περιστατικό κράτησε για λίγη ώρα και στη συνέχεια οι δύο νεωκόροι έκλεισαν την πόρτα του ναού.

Αντίστοιχο περιστατικό και στη Θεσσαλονίκη.  Σύμφωνα ε το voria.gr:

Δεκάδες πιστοί αψήφησαν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού και την απόφαση για κλειστές εκκλησίες τις ημέρες του Πάσχα και έσπευσαν να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πιστοί έσπευσαν έξω από τον ΙΝ Αγ. Παντελεήμονος στο άκουσμα της είδησης ότι ιερείς έβγαλαν έξω από την εκκλησία τον Εσταυρωμένο, ώστε να τον προσκυνήσουν. Μάλιστα, μέσα σε λίγα λεπτά σχηματίστηκαν ουρές δεκάδων μέτρων στο προαύλιο του Ι.Ν. Όπως είπαν στη Voria.gr παρευρισκόμενοι, το εικόνισμα του Εσταυρωμένου βγήκε από τον Ναό για προσκύνημα δύο φορές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπειτα από κλήσεις-καταγγελίες που έγιναν στην Άμεση Δράση, αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και ζήτησαν να απομακρυνθούν από την εκκλησία τόσοι οι πιστοί, ώστε να αποφευχθούν συνθήκες συνωστισμού, όσο και να επιστρέψει ο Εσταυρωμένος στο εσωτερικό του Ναού. Όντως, η εικόνα επέστρεψε εντός του χώρου του Ι.Ν., ωστόσο δεκάδες πιστοί παρέμειναν και συνέχισαν να περιμένουν σε ουρά, αυτή τη φορά για να προσκυνήσουν τις εικόνες έξω από το μικρό παρεκκλήσι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο.

thessaloniki3 thessaloniki4 thessaloniki5