Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΕΚΚΛΗΣΗ: Ας βοηθήσουμε ένα παιδί

Και ενώ η κυβέρνηση θεσμοθετεί τη ζωντανή μετάδοση του σχολικού μαθήματος -μια ακατανόητη ενέργεια που συναντά την αντίθεση γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών- πολλά παιδιά δεν έχουν τα μέσα για α συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πρόβλημα γνωστό από την πρώτη ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία, το οποίο με κάθε τρόπο επισήμαναν οι εκπαιδευτικοί, τόσο σε επίπεδο σχολικών μονάδων όσο και μέσα από τα συλλογικά τους όργανα.  Ζήτημα που θα έπρεπε ευθύς εξαρχής να είχε αντιμετωπίσει το υπουργείο. Δεν το έκανε, ενώ την ίδια ώρα πανηγύριζε με τους πλασματικούς αριθμούς  της δήθεν συμμετοχής των παιδιών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσή. Τσιγκουνεύτηκε το ελάχιστο στους μαθητές και έδωσε απλόχερα εκατομμύρια ευρώ στους καναλάρχες, στους κλινικάρχες, στους μεγαλοεπιχειρηματίες

Πολλές οικογένειες, υπό την πίεση της ανάγκης των παιδιών προσπάθησαν και έδωσαν μια κάποια λύση. Αρκετά παιδιά δημοτικού αδυνατούν ακόμη σήμερα να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα. Δεν έχουν lap top, υπολογιστή ή tablet. Με ό,τι αυτό σημαίνει τόσο για την εκπαιδευτική διαδικασία όσο και για τον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των παιδιών, τα οποία αισθάνονται μειονεκτικά έναντι των συμμαχητών τους και ένοχα για τις δυσκολίες των γονιών τους.  Δυστυχώς γι’ αυτά τα παιδιά η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή.

Έγινε γνωστή σε εμάς η περίπτωση ενός παιδιού που παρά τη θέληση του να συμμετάσχει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αυτό είναι αδύνατον γιατί η οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο κόστος αγοράς ενός τάμπλετ. Ζητάμε τη βοήθειά σας, να αποκτήσει το παιδί αυτό τάμπλετ ή υπολογιστή. Αν κάποιος από εσάς μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας το τάμπλετ. Ή με τη συμβολή όλων να συγκεντρώσουμε το απαραίτητο ποσό για την αγορά του τάμπλετ  το οποίο με διακριτικότητα, μέσω του εκπαιδευτικού, θα φτάσει στο παιδί.

Επικοινωνήστε μαζί μας είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων είτε στο email: [email protected] ειτε στο τηλέφωνο: 6979795057 – Κακαβάνης Ηρακλής.

Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε αναδημοσιεύοντας την παρούσα έκκληση.

Επίσης, απευθυνόμαστε στις οικογένειες μαθητών δημοτικού που δεν έχουν τάμπλετ ή λαπ τοπ για τη συμμετοχή του παιδιού τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, να επικοινωνήσουν μαζί μας και με τη δέουσα διακριτικότητα και σεβασμό να βρούμε λύση, απευθυνόμενοι τόσο στο υπουργείο Παιδείας όσο και στους αναγνώστες μας.

Φυσικά, ως Ατέχνως θεωρούμε ότι η λύση είναι ευθύνη της πολιτείας. Να έχει κάθε παιδί ένα μέσο που θα του επιτρέπει να επικοινωνεί ισότιμα με τους δασκάλους και όλους τους συμμαθητές του. Δεν μπορούμε όμως και να αδιαφορήσουμε σε υπαρκτά προβλήματα ου υπάρχουν δίπλα μας.