Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εκκωφαντική η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο

Σαν να μην άκουσε ο Αλ. Τσίπρας τη λέξη «Πολυτεχνείο» στη Βουλή. Κι έτσι δεν ψέλλισε ούτε λέξη σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να την απαγορεύσει, ούτε μπήκε στον κόπο να σχολιάσει τις χυδαιολογίες Μητσοτάκη για την πορεία.

Προφανώς η ανάγκη να οικοδομηθεί το «κλίμα συνεννόησης» και «σύμπνοιας» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήριζε την ομιλία του τέως πρωθυπουργού από το Α έως το Ω δεν επέτρεψε να ασχοληθεί με το Πολυτεχνείο, ούτε καν για να στήσει το γνώριμο δικομματικό καυγά.

Αυτό που βγάζει όμως περισσότερο μάτι είναι το ακόμα πιο προφανές: Ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μη θίξει ούτε στο ελάχιστο τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου δεν είναι άσχετη με την περίοδο που διανύουμε και τις σχέσεις του με τις «διαβολικά καλές» ΗΠΑ. Ειδικά τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μαζέψει τα σάλια του για τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Τζ. Μπάιντεν και μόλις προχθές του έστελνε συγχαρητήρια επιστολή, προφανώς θα του έπεφτε βαριά η οποιαδήποτε αναφορά, ακόμα και για τα μάτια του κόσμου, στην καθιερωμένη πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Άσε που καραδοκεί και το …άγρυπνο μάτι του Πρέσβη…

Ενώ λοιπόν χθες η ηλεκτρονική «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ ανεβοκατέβαζε στο διαδίκτυο ειδήσεις και «πληροφορίες» σχετικά με τις προθέσεις του κόμματος για τις 17 Νοέμβρη, ήρθε η συζήτηση για να επιβεβαιώσει το αυτονόητο για το ΣΥΡΙΖΑ: Το Πολυτεχνείο και το σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα προκαλεί βαρυστομαχιά στους «στρατηγικούς» συμμάχους και τους «προτιμώμενους» εταίρους των ΗΠΑ… Εξού και η αφωνία Τσίπρα στη Βουλή.

Πηγή: 902.gr

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη