Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εκλογές Κεντροαριστεράς – β’ γύρος: Η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας του ενιαίου φορέα της «κεντροαριστεράς» σε μια προσπάθεια να «ξεπλυθεί» η παλιά φθαρμένη σοσιαλδημοκρατία και να δημιουργηθούν νέες παγίδες και τα νέα αναχώματα για τον εγκλωβισμό του λαού.

Με ποσοστό γύρω στο 60%, έναντι 40% του Νίκου Ανδρουλάκη, η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα στη προοδευτική παράταξη.

Αυτό έγινε γνωστό πριν από λίγο από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής διαδικασιών και Δεοντολογίας καθηγητή Νίκος Αλιβιζάτο κι αφορά το 35% των ψήφων.

Όπως ανακοίνωσε «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σ΄όλες της Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική

Βασικό ζητούμενο από την πλευρά των αστικών δυνάμεων η δημιουργία ενός τρίτου πόλου, που θα συμβάλει στη σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος.

Βάση των διεργασιών στο χώρο της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατίας είναι η ανάγκη του συστήματος να υπάρξει ένα σχήμα που θα μπορεί να συμπράξει είτε με τον ένα πόλο είτε με τον άλλο για το σχηματισμό κυβερνήσεων.

Γι’ αυτό και η εκλογική διαδικασία είχε την ποικιλότροπη στήριξη των Μέσων Μαζικής ενημέρωσης. Χαρακτηριστικό της στήριξης αυτής της προσπάθειας είναι το γεγονός ότι από το πρωί της Κυριακής, η μεγάλη πλειοψηφία των ρεπορτάζ στα αστικά ΜΜΕ δημιουργούν και πάλι εικόνα «μεγάλης συμμετοχής», αποδίδοντας στις καιρικές συνθήκες την όποια εμφανιζόμενη μείωση σε σχέση με τον α’ γύρο των εκλογών.