Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ Ανδρουλάκη-Παπανδρέου ενόψει β’ γύρου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εσωκομματική διαμάχη και τα παζάρια στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ μεταξύ των στρατοπέδων του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενόψει του β’ γύρου των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου την προσεχή Κυριακή.

Με επιστολή του προς την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), ο κ. Παπανδρέου προχώρησε σε καταγγελία για ευρήματα που παραπέμπουν σε νοθεία στις εσωκομματικές κάλπες της περασμένης Κυριακής, υποστηρίζοντας πως στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν. Ζητά δε, «να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ν. Ανδρουλάκη κατηγορώντας τον ότι «ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, το 2012, είχε αποδεχθεί στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου διορισμούς με τη συμφωνία 4-2-1 καταργώντας -στην ουσία- την “μεταρρύθμιση” του open.gov». Σε άλλη συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλεσε «άκαπνο» τον αντίπαλο του προσθέτοντας ότι στη Βουλή «θα γίνεται πάρτι» εξαιτίας της απειρίας του νυν ευρωβουλευτή.

Αναφορικά με τις κατηγορίες περί διορισμών με τη συμφωνία 4-2-1 ο Ν. Ανδρουλάκης απάντησε πως πρόκειται για fake news, καθώς συμφωνήθηκε αυτό από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ το 2012 και ο ίδιος εξελέγη γραμματέας έναν χρόνο αργότερα, το 2013. Σε ότι αφορά το «άκαπνος», ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου στην πρώτη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε δίπλα του ανθρώπους «άκαπνους», χωρίς προηγούμενη εξουσία και έκανε ένα μεγάλο κίνημα και μια παράταξη ισχυρή.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από τον πρώην πρωθυπουργό αναφορικά με το ότι οι θέσεις του δεν είναι γνωστές, επεσήμανε ότι έχει λάβει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους πολιτών. «Αν δεν γνωρίζουν τις θέσεις μου τότε πάει να πει ότι είμαι μάγος», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Ανδρ. Λοβέρδος που αναδείχθηκε στην τρίτη θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών, ανακοίνωσε ότι στον β’ γύρο θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη. Ο ίδιος πάντως δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τους δύο διεκδικητές, λέγοντας ότι «ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης – απέφυγαν να εκδηλώσουν δημόσια στήριξη σε έναν από τους δυο υποψήφιους.

Το βέβαιο είναι ότι οι εργαζόμενοι, συνολικά ο λαός δεν έχει τίποτα καλό να περιμένει από τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και γενικά στο πολιτικό σύστημα, αφού οι όποιες προσαρμογές στο εσωτερικό και μεταξύ των αστικών κομμάτων γίνονται σε βάρος του και στοχεύουν ενάντια στα δικά του δικαιώματα και τις ανάγκες.

Καταγγελία Παπανδρέου για νοθεία στον πρώτο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο