Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές 25ης Ιουνίου: ΚΚΕ ή βαρβαρότητα

Γρά­φει ο Νίκος Μότ­τας //

Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα για όποιον μπορεί και θέλει να δει την πραγματικότητα, χωρίς αυταπάτες.

Την επομένη των εκλογών, στις 26 Ιούνη, κυβέρνηση θα υπάρχει. Αυτοδύναμη. Αποφασισμένη και έτοιμη συνεχίσει το αντιλαϊκό της έργο με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Η δεύτερη τετρατετία της κυβέρνησης ΝΔ θα είναι πολλαπλά χειρότερη από την προηγούμενη.

Ταμείο Ανάκαμψης συνοδευόμενο από εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, επιτάχυνση πλειστηριασμών, νέα φορολεηλασία για τα εργατικά στρώματα, περαιτέρω αποσάθρωση του ΕΣΥ, ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις και άλλα πολλά βρίσκονται στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης.

Το δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιούνη, από την σκοπιά των εργαζόμενων, της νεολαίας, συνολικά του λαού, είναι σαφές:

Ποια πολιτική δύναμη μπορεί, αποδεδειγμένα και δοκιμασμένα, να σταθεί μαχητικά και αταλάντευτα στο πλευρό τους, απέναντι στην επερχόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα;

Ένα πράγμα είναι βέβαιο και το γνωρίζουν όλοι καλά: Από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών, ενώ οι βουλευτές των αστικών κομμάτων θα προβάρουν κοστούμια και φορέματα για την ορκομωσία της νέας Βουλής, οι εκλεγμένοι βουλευτές του ΚΚΕ θα βρίσκονται και πάλι στο μετερίζι του αγώνα, στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, δίπλα στον εργαζόμενο/η και τον φοιτητή/τρια, σε κάθε γειτονιά, δίπλα στις λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα «κοράκια» των funds και των τραπεζών.

Ποια, λοιπόν, πολιτική δύναμη μπορεί, αποδεδειγμένα και δοκιμασμένα, να ορθώσει τείχος απέναντι στο αντεργατικό-αντιλαϊκό τσουνάμι που θα ακολουθήσει την επομένη των εκλογών;

Η απάντηση είναι γνωστή και βρίσκεται στα τρία κόκκινα γράμματα που έχουν σφραγίσει στην ιστορία του λαού μας με αγώνες, ιδρώτα και αίμα: Το ΚΚΕ, η μοναδική δύναμη που μπορεί να ασκήσει 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, όποιο χρώμα κι’ αν έχουν αυτές.

Απέναντι λοιπόν στην αυτοδυναμία της πολιτικής του κεφαλαίου, την οποία υπηρετούν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, η μόνη απάντηση είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, με αποφασιστικότητα και τόλμη, με οργή, καρδιά και μυαλό.

Εν τέλει, για όλους όσους «δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό», παρα «μόνο στον ήλιο», το μοναδικό δίλημμα πάνω από την κάλπη της 25ης Ιούνη είναι ένα: ΚΚΕ ή βαρβαρότητα!

Νίκος Μόττας: «ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ…»

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα