Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκπαιδευτικοί: Απάντησαν με μαζική αποχή στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία του υπουργείου Παιδείας

Απίστευτες μεθοδεύσεις στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία που επιχείρησε να επιβάλλει η κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς, για την ανάδειξη των αντιπροσώπων τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».

Όπως σημειώνει: «μετά το στραπάτσο που τους επιφύλασσαν οι συνάδελφοι και την τεράστια αποχή, Κεραμέως και κολαούζοι τρέχουν τώρα και δε φτάνουν! Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αίτηση για επαναποστολή των link στους συναδέλφους(!) και η Κεραμέως την ικανοποιεί και δίνει εντολή στις Διευθύνσεις για παράταση της εκλογικής διαδικασίας! Απίστευτο όργιο νοθείας που θα ζήλευαν και οι εκλογές του ’61»!

Θυμίζουμε ότι πολλές δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούσαν σε αποχή από τις σημερινές εκλογές και η συμμετοχή σε πολλές περιοχές όπου δόθηκαν στοιχεία ήταν πράγματι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, υπήρξαν καταγγελίες εκπαιδευτικών σωματείων για αδιαφανείς διαδικασίες, που δεν επιτράπηκε σε εκλεγμένους εκπροσώπους σωματείων να ελέγξουν την εγκυρότητά τους.

Μαζική αποχή στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας

Μαζικά γυρίζουν την πλάτη οι εκπαιδευτικοί, για άλλη μια φορά, στην επιλογή του υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης να επιβάλουν με αυταρχικό τρόπο τις ηλεκτρονικές εκλογές για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Το ρεύμα της μαζικής αποχής αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα και προς τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη στους εργαζόμενους και να ταυτιστούν με την υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση.

Συνολικά ο κλάδος των εκπαιδευτικών δίνει μια ακόμα ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση. Με τη μαζική αποχή από τις ψευτοεκλογές του υπουργείου Παιδείας απορρίπτει την αντιεκπαιδευτική πολιτική, στέλνει ένα μήνυμα αντίστασης και ελπίδας για τη συνέχεια.

Όπως καταγγέλλουν μια σειρά Σύλλογοι και ΕΛΜΕ δεν λείπουν και οι κωμικοτραγικές καταστάσεις στη διαδικασία ως συνέχεια των απειλών και των εκβιασμών που έχουν εξαπολύσει όλο το προηγούμενο διάστημα διοίκηση και υποψήφιοι παρατάξεων που επέλεξαν να στηρίξουν τις επιλογές της υπουργού Παιδείας για αυτή την απαράδεκτη εκλογική διαδικασία που δε διασφαλίζει το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψήφου. Έτσι από το πρωί διάφορες Διευθύνσεις σε όλη τη χώρα ήταν κλειστές, οι εφορευτικές επιτροπές δεν ήταν στη θέση τους αλλά στα σπίτια τους(!), ενώ στην Α’ Αθήνας απαγορευόταν η είσοδος στους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Π.Ε. από την αστυνομία και τους security! Μια σειρά διευθύνσεις αρνούνται να δώσουν στοιχεία για τη συμμετοχή ενισχύοντας τις υπόνοιες για εκλογομαγειρέματα.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης καταγγέλλει ότι πήγε το πρωί στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αιτηθεί μια σειρά στοιχεία για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας, αλλά βρήκε τα γραφεία κλειστά! Σε επικοινωνία με τον προϊστάμενο εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει πού βρίσκεται η εφορευτική επιτροπή και ποιοι την αποτελούν.

Αντίστοιχα, το ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει «τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης που διεξάγουν τις ηλεκτρονικές με κλειδωμένες πόρτες και τους εκλεγμένους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ, αποκλεισμένους από κάθε πληροφορία. Αλήθεια, τι φοβούνται και δεν επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν τη ροή των αποτελεσμάτων, να έχουν πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους και στα αποτελέσματα; Απαιτούμε τώρα να ανοίξουν οι πόρτες και να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τη ροή της διαδικασίας. Ζητάμε να έχουμε πρόσβαση στα πρακτικά της εφορευτικής, στους καταλόγους και τη λίστα ψηφισάντων. Καμιά διαδικασία με κλειστές πόρτες. Δε θα δεχτούμε εκλογές βίας και νοθείας», τονίζει η ΕΛΜΕ.

Αλλά και στην Αθήνα, το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει ότι ο Διευθυντής της ΔΠΕ Α’ Αθήνας δεν απαντάει στους εκπροσώπους των σωματείων, ενώ «εκπρόσωποι Συλλόγων Α’ Αθήνας πήγαν στη Διεύθυνση και ζήτησαν να μπουν για να ελέγξουν επί τόπου τη διαδικασία, αλλά βρήκαν την πόρτα κλειστή και τον αστυνομικό να απαντάει, αφού ανέβηκε να ρωτήσει, ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν είναι μέσα και δεν μπορείτε να μπείτε!

ΕΛΜΕ και Σύλλογοι τονίζουν ότι το υπουργείο και η διοίκηση της εκπαίδευσης απώλεσαν και το τελευταίο «φύλλο συκής» στην κατάπτυστη αυτή διαδικασία που υποθηκεύει όχι μόνο την εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αλλά κάθε ίχνος δημοκρατικής, διαφανούς και αμερόληπτης ψηφοφορίας. Καλούν τους συναδέλφους τους να μη νομιμοποιήσουν αυτή την απαράδεκτη διαδικασία και να βγάλουν συμπεράσματα για όσους με τη συμμετοχή τους σε αυτές τις εκλογές-παρωδία τη στηρίζουν.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα