Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΕΚΠΑ: «Αναρχικοί» βεβήλωσαν γκράφιτι αφιερωμένο στην Αντιφασιστική Νίκη των λαών!

«Η πάλη ενάντια στον φασισμό ξεκινάει με την πάλη ενάντια στον μπολσεβικισμό»(!!!). Με το παραπάνω σύνθημα που θα ζήλευαν όλα τα ακροδεξιά κατακάθια και οι φασίστες, «γνωστοί – άγνωστοι» λέρωσαν γκράφιτι που είχαν φιλοτεχνήσει μέλη της ΚΝΕ στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το οποίο τιμούσαν τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των λαών. Μάλιστα οι δράστες επέλεξαν να υπογράψουν με το σήμα των αναρχικών.

Η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ καταγγέλλοντας την βεβήλωση αναφέρει:

«Είναι να απορεί κανείς: Έχουν καταλάβει τι βεβήλωσαν; Ένα γκράφιτι αφιερωμένο στην τιτάνια προσπάθεια του Κόκκινου Στρατού, του σοβιετικού λαού και των αντιστασιακών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη για να τσακιστεί ο φασισμός! Ένα γκράφιτι που απεικονίζει την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο να κυματίζει πάνω στο Ράιχσταγκ! Μια εικόνα – σύμβολο που στοιχειώνει τους φασίστες (και όχι μόνο όπως αποδείχθηκε) σε όλο τον πλανήτη!

Αυτοί οι “γνωστοί – άγνωστοι”, παίρνοντας τη σκυτάλη από Άδωνη και Μπογδάνο, επαναφέρουν τη θεωρία των 2 άκρων, την επίσημη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία εξισώνεται η πιο απάνθρωπη ιδεολογία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, ο φασισμός – ναζισμός, με τον κομμουνισμό, που διατρανώνει την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

Σε μια περίοδο που τα αδιέξοδα του καπιταλισμού είναι πιο έντονα από ποτέ, που φουντώνει η συζήτηση μεταξύ των φοιτητών για το ποια είναι η διέξοδος από την κατάσταση που ζούμε, σε μια περίοδο μαζικών φοιτητικών κινητοποιήσεων αυτές οι ομάδες προσφέρουν για άλλη μια φορά υπηρεσίες στο σημερινό σύστημα. Τους κάνουμε ξεκάθαρο: Η φωνή των κομμουνιστών ούτε “σβήνει”, ούτε “λερώνεται”, το δε γκράφιτι θα αποκατασταθεί σύντομα.

Ό,τι και να κάνουν συνεχώς θα πληθαίνουν οι φωνές στους φοιτητές που φωνάζουν: “Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός”!».

902.gr