Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εκρηξη ισχυρής βόμβας στο Σκάι

Εκρηξη ισχυρής βόμβας σημειώθηκε στις 02.35 στον τηλεοπτικό σταθμό.Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», προκάλεσε ζημιές στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο – κυρίως σπασμένα τζάμια – πάντως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που έγινε αισθητή στις περιοχές του Νέου Φαλήρου, του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άγνωστος που προειδοποίησε για την έκρηξη τηλεφώνησε στη 01.50 στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον Σκάι σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, τονίζοντας «δεν είναι φάρσα». Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο άγνωστος κάλεσε στο τηλέφωνο χωρίς απόκρυψη.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μεταδίδει ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτιρίου. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτίριο – πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

Από την έκρηξη έχουν σημειωθεί σοβαρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου του ΣΚΑΪ, χωρίς να υπάρξει, ευτυχώς, κάποιος τραυματισμός, καθώς η αστυνομία είχε εγκαίρως απομακρύνει τους εργαζόμενους, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σταθμό και είχε αποκλείσει τους γύρω δρόμους.

Από τα πρώτα ευρήματα των αρχών, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, υπολείμματα από σάκο, που εκτιμάται, ότι μέσα σ’ αυτόν ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός.