• [Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί/με μάτι αριστερό το βλέπω./Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί,/οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι (Κ. Βάρναλης)]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εκτός Βουλής οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής – Τι πρακτικά σημαίνει αυτό

Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος από τη Singular Logic η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής μένει εκτός Βουλής. Από τα θετικά της σημερινής εκλογικής διαδικασίας, με την καθοριστική συμβολή των κομμουνιστών και του Κομμουνιστικού Κόμματος με τη ξεκάθαρη, αποφασιστική στάση του και την τεκμηριωμένη αποκάλυψη του ρόλου και του χαρακτήρα τους.

Όπως σημειώνει το jailgoldendawn.com:

«Η εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής σημαίνει ότι αρκετοί κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν θα απολογηθούν με την ιδιότητα του βουλευτή. Πρόκειται για πικρό καρπό της στρατηγικής κωλυσιεργίας που ακολούθησε η υπεράσπιση τον τελευταίο χρόνο.

Εντυπωσιακή είναι ακόμα η εξέλιξη ότι ο μόνος που θα προσέλθει στο δικαστήριο να απολογηθεί διατηρώντας τη βουλευτική ιδιότητα είναι ο κατηγορούμενος Ιωάννης Λαγός ο οποίος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Η απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης θα σημάνει νέες δυσκολίες στη χρηματοδότηση της οργάνωσης, καθώς θα παύσουν οι μηνιαίες βουλευτικές αποζημιώσεις, θα διακοπούν οι συμβάσεις των επιστημονικών συνεργατών και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους οι δεκάδες μετακλητοί υπάλληλοι που περιφέρονται στις εκδηλώσεις».

Εμείς θα συμπληρώσουμε ότι ήδη το τελευταίο διάστημα εντάθηκαν οι συγκρούσεις και τα αλληλομαχαιρώματα εντός του ναζιστικού μορφώματος.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό, μιας και ο πυρήνας των φασιστών συνεχίζει να υπάρχει.