Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Εκ προφανούς παραδρομής» η κλήση Πολάκη σε ανωμοτί κατάθεση μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη

«Εκ προφανούς παραδρομής» στάλθηκε η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση στον Παύλο Πολάκη αναφέρει δελτίο Τύπου, το οποίο υπογράφει η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου για το θέμα που προέκυψε μετά από τη μήνυση που κατέθεσε ο Μ. Φουρθιώτης κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ενημερώνει, επίσης, ότι η κλήση ανακλήθηκε.

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία της γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου διότι υπήρξε κλήση σε ανωμοτί εξέταση βουλευτή χωρίς προηγουμένη άδεια της Βουλής. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενημέρωσε την Ολγα Γεροβασίλη ότι δεν έχει διαβιβασθεί στη Βουλή δικογραφία κατά του Π. Πολάκη.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός αναρωτήθηκε ρητορικά σε ανάρτησή του: «Ποιος είναι αυτός ο Εισαγγελέας που με μηνυτή τον φυλακισμένο για πέντε μήνες για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων Μένιο Φουρθιώτη, τον οποίο είχα αποκαλύψει πως πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παράνομα από το πρόγραμμα “Συνεργασία” και από τις επιστρεπτέες προκαταβολές σε μαϊμού επιχειρήσεις του (και) πως ειχε παράνομα φύλαξη πολλών αστυνομικών, με καλεί να δώσω κατάθεση στο τμήμα που ερευνά υποθέσεις που σχετίζονται με το δημοκρατικό πολίτευμα;».

Παρά το γράψε λάθος, έκπληξη προκαλεί η πρωτοφανής και παράνομη ενέργεια και δυστυχώς δεν είναι λίγα τα ατοπήματα λειτουργών της δικαιοσύνης το τελευταίο διάστημα.

che guevara 008