Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ελεύθερος ο δολοφόνος του Λουκμάν Σαχζάντ – Το δικαστήριο του είχε αναγνωρίσει τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά!!!

Αποφυλακίστηκε εδώ και δύο μήνες ο Χρ. Στεργιόπουλος, ένας εκ των καταδικασθέντων για τη δολοφονία του Λουκμάν Σαχζάντ τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα, όπως προέκυψε από τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε προχτές (23/9) για την πράξη της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, λέγοντας ότι έχει αποφυλακιστεί για την ποινή 20 ετών που του έχει επιβληθεί σε δεύτερο βαθμό, καθώς έχει εκτίσει 6 έτη και 4 μήνες, ενώ εργαζόταν μέσα στη φυλακή.  οπως επίσης αποφυλακίστηκε και ο έτερος χρυσαυγίτης Διονύσης Λιακόπουλος.

Οι δύο τους, αν και καταδικάστηκαν με την αναγνώριση και του ρατσιστικού κινήτρου,  έχουν αποφυλακιστεί αφού το Εφετείο τούς αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς(!!!).

Ο μεροκαματιάρης Σαχζάτ δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με ένα «επαγγελματικό χτύπημα», παρόμοιο με αυτό του Ρουπακιά στον Παύλο Φύσσα. Με επτά μαχαιριές και δύο στιλέτα – «πεταλούδα» οι δύο χρυσαυγίτες τον άφησαν στον τόπο, τα χαράματα της 17ης Γενάρη του 2013.

Όσον αφορά την απολογία του στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, συνέχισε με την ίδια υπερασπιστική γραμμή ότι δηλαδή ο Λουκμάν Σαχζάντ τους προκάλεσε με το ποδήλατό του.

Ως «ένα περιστατικό της στιγμής» κατά το οποίο μαχαίρωσε έξι φορές «με αδύναμα χτυπήματα μόνο για να τον ενοχλήσει» τον Σαχζάτ Λουκμάν, περιέγραψε τη δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν, τον Ιανουάριο του 2013, ο ένας από τους δύο δράστες του εγκλήματος, απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Χρήστος Στεργιόπουλος,  αρνήθηκε στην απολογία του ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και περιέγραψε το έγκλημα ως έναν διαπληκτισμό από αυτούς που συμβαίνουν καθημερινά μεταξύ οδηγών. Εν προκειμένω, μεταξύ του ίδιου και του συγκατηγορούμενού του στην ανθρωποκτονία Διονύση Λιακόπουλου, που πήγαιναν βόλτα με μηχανή, και του Λουκμάν, που πήγαινε για δουλειά με ποδήλατο. «Ένα περιστατικό της στιγμής», όπως είπε χαρακτηριστικά, «μία παρεξήγηση που δυστυχώς κατέληξε όπως κατέληξε».

Κατά τον κ. Στεργιόπουλο, ο 27χρονος εργάτης ήταν αυτός που προκάλεσε τον ίδιο και τον Διονύση Λιακόπουλο, καθώς τους έκλεισε τον δρόμο με το ποδήλατό του και κινήθηκε πρώτος προς αυτούς. Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος, ο Λουκμάν επιτέθηκε πρώτος στον Λιακόπουλο και ο ίδιος τον μαχαίρωσε έξι φορές επιπόλαια για να τον «ενοχλήσει», ώστε να απεγκλωβίσει τον φίλο του από τη λαβή του 27χρονου εργάτη.

Στην ερώτηση δε της προέδρου, γιατί ο κατηγορούμενος κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με ένα μαχαίρι με μία μηχανή χωρίς πινακίδες, εκείνος απάντησε: «ήταν λάθος μου».

Πρόεδρος: «Όταν πλησιάσατε και χτυπήσατε 6 φορές σε τι κατάσταση ήταν;»

Κατηγορούμενος: «Εκείνη τη στιγμή τον άφησε και προχώρησε και έφυγε, μετά θεωρήσαμε ότι είναι καλά και φύγαμε.»

Πρόεδρος: «Αυτό το θεωρήσατε ότι είναι καλά;»

Κατηγορούμενος: «Τον είδα να περπατάει. Τα τραύματα που έκανα εγώ, έτσι κι αλλιώς ήταν ελαφρά, έτσι, για να τον ενοχλήσουν μόνο.»

Πρόεδρος: «Σκεφθήκατε αν εκείνος είχε ανάγκη να καλέσετε ασθενοφόρο; Θα μου πείτε, πώς να καλέσετε ασθενοφόρο, όταν λειτουργήσατε έτσι;»

Κατηγορούμενος: «Κυρία πρόεδρε, δε θέλαμε να το κάνουμε, αν θέλαμε θα είχαμε εξαφανιστεί πολύ πιο εύκολα, δε θα πηγαίναμε στο Σύνταγμα.»

Πρόεδρος: «Δε θέλατε να το κάνετε; Και τι θέλατε; Τι επιδιώκατε;»

Κατηγορούμενος: «Εγώ να τον απεγκλωβίσω…»

Πρόεδρος: «Για ποιο λόγο κατέβηκε;»

Κατηγορούμενος: «Κατέβηκε πρώτα το θύμα και μετά κατέβηκε και ο συγκατηγορούμενος (…)»

Εισαγγελέας: «Θέλετε να πείτε ότι σας προκάλεσε;»

Κατηγορούμενος: «Με τη συμπεριφορά του, ναι, αυτό πιστεύω, με τη συμπεριφορά του.»

Πρόεδρος: «Επειδή πέταξε το ποδήλατο;»

Κατηγορούμενος: «Ναι, αυτό εννοώ.»

Εισαγγελέας: «Μα μας είπατε ότι υπήρχε χώρος να περάσετε.»

Κατηγορούμενος: «Το ποδήλατο ήταν μέσα στη μέση. Δεν κινούνταν όπως όλα τα ποδήλατα.»