Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ελλάδα, ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν καταδίκασαν τον Ναζισμό στον ΟΗΕ

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών, στις 18 Νοεμβρίου εγκρίθηκε ψήφισμα για την καταπολέμηση της προσπάθειας  ωραιοποίησης του ναζισμού και του νεοναζισμού.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι χώρες του ΝΑΤΟ και η ΕΕ απείχαν. 

Το ψήφισμα επιδιώκει να “καταπολεμήσει την προσπάθεια ωραιοποίησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων απόψεων που συμβάλλουν στην στήριξη  σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και σχετικής μισαλλοδοξίας” και προειδοποιεί για την εξάπλωση των νεοναζί, ρατσιστικών και ξενοφοβικών κινημάτων σε πολλά μέρη του κόσμου.

Το ψήφισμα υπενθυμίζει ότι η νίκη επί του ναζισμού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνέβαλε στη δημιουργία του ΟΗΕ για να σώσει τις μελλοντικές γενιές από την τραγωδία του πολέμου.

122 χώρες ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, συμπεριλαμβανομένων δύο από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, της Ρωσίας και της Κίνας.

Δύο χώρες καταψήφισαν, οι Ηνωμένες Πολιτείες που καταψηφίζουν για 12η συνεχή χρονιά είτε είχαν “δημοκρατικούς” είτε συντηρητικούς προέδρους και η Ουκρανία για ευνόητους λόγους, έχοντας Ναζιστές στην κυβέρνηση.

Οι υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ και οι χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, απείχαν, όπως και η Αυστραλία και η Ιαπωνία.

Οι λαοί της Ευρώπης που πέρασαν τόσα δεινά από τον Ναζισμό βλέπουν τις κυβερνήσεις τους να βάζουν πλάτη στον Ναζισμό και την ΕΕ να ανέχεται χώρες μέλη να γκρεμίζουν αντιναζιστικά αγάλματα και μνήμες.

Οι ίδιες χώρες να στήνουν αγάλματα στους συνεργάτες του Ναζισμού όπως στην Ουκρανία και οι Ναζιστές, ρατσιστές και ξενοφοβικοί να συμμετέχουν στις κυβερνήσεις όπως στην Βαλτική, Ουγγαρία, Πολωνία. 

Και βέβαια υπάρχουν σκοπιμότητες στην στήριξη καθεστώτων σαν της Ουκρανίας που προέκυψαν από φασιστικό πραξικόπημα και άρα λόγοι να μην καταδικάζουν τον Ναζισμό. 

Η Ελλάδα με πρόσφατη την καταδίκη της εγκληματικής Ναζιστικής Χρυσής Αυγής ποια σκοπιμότητα έχει για την μη καταδίκη του Ναζισμού;

Το ίδιο έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση φυσικά ακολουθώντας τις προσταγές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δεμένοι σφιχτά στις λυκοσυμμαχίες δεν έχουν το σθένος να καταδικάσουν τα αυτονόητα, κρατώντας πάντα τον φασισμό σαν εφεδρεία για την διατήρηση του καπιταλισμού. 

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;