Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ελληνικά Hoaxes»: Μεροληψία υπέρ της ΝΔ καταγγέλλει συνεργάτης τους και αποχωρεί!

Άρχισαν τα «όργανα» στα «Ελληνικά Hoaxes», τη γνωστή ιστοσελίδα που έχει αναλάβει ρόλο… «μπάτσου» του διαδικτύου με πρόσχημα τα fake news.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Νίκος Σαραντάκος, διαχειριστής ιστολογίου για την ελληνική γλώσσα και πρώην συνεργάτης των «Ελληνικά Hoaxes», διακόπτει την συνεργασία μαζί τους, καταγγέλλοντας τον αρχισυντάκτη των «Hoaxes» για μεροληπτικές αναρτήσεις υπέρ της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του στο Facebook, ο Ν. Σαραντάκος, πρώην εξωτερικός συνεργάτης και επιστημονικός σύμβουλος των «Hoaxes» καταγγέλλει «απανωτές έντονα φιλοκυβερνητικές (και αντισύριζα) δημοσιεύσεις του κ. Αλικάκου, αρχισυντάκτη στον Χοαξες, στο Φέισμπουκ».

Στις εν λόγω δημοσιεύσεις, ο αρχισυντάκτης Αλικάκος των… «αμερόληπτων» και «πολιτικά ουδέτερων» «Hoaxes» χαρακτήριζε «λύτρωση» τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, ενώ εξύβριζε ως «σουρωμένο κομπλεξικό κομματόσκυλο» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τα παραπάνω, σημειώνει ο Νίκος Σαραντάκος:

«Για να φέρω μια ποδοσφαιρική αναλογία, ποιαν αξιοπιστία θα είχε ένα όργανο ορισμού και αξιολόγησης διαιτητών αν ένα επιτελικό του στέλεχος εμφανιζόταν κάθε Κυριακή στις κερκίδες των φανατικών να καθυβρίζει την αντίπαλη ομάδα;

Για αυτούς τους λόγους, και αφού ένα διάβημά μου στους ανθρώπους των Χόαξες έδειξε την αδυναμία συνεννόησης, ζήτησα να αφαιρεθεί το όνομά μου από τον κατάλογο των “συμβούλων” του ιστοτόπου, πράγμα που έγινε.

Πιστεύω ότι οι έντονα κομματικές θέσεις του κ. Αλικάκου τον καθιστούν εντελώς ακατάλληλο για το λειτούργημα που θέλει να αναλάβει και θα φροντίσω, με τις μικρές μου δυνάμεις, να σταματήσει αυτή η αντιδεοντολογική κατάσταση.»

ΣΧΟΛΙΟ «ΑΤΕΧΝΩΣ»

Θα ήταν ψέμα αν λέγαμε ότι πέφτουμε απ’ τα σύννεφα μετά την καταγγελία του πρώην συνεργάτη των «Hoaxes». Θυμίζουμε στους αναγνώστες, ότι το «ΑΤΕΧΝΩΣ», από την πρώτη στιγμή άνοιξε μέτωπο με τους επίδοξους «σερίφηδες» του διαδικτύου, αναδεικνύοντας τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει για την ελευθερία της έκφρασης και την αξιοπιστία της επαγγελματικής δημοσιογραφίας η αναγόρευση των «Ελληνικά Hoaxes» σε… διαδικτυακούς «ιαβέρηδες» της εγκυρότητας των ειδήσεων.

Τον Οκτώβριο του 2018, το «ΑΤΕΧΝΩΣ» κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), επισημαίνοντας μεταξυ άλλων πως πίσω από το κυνήγι των fake news, πίσω από το κυνήγι της «τοξικότητας» των ειδήσεων κρύβεται (ή μπορεί να κρυφτεί) το κυνήγι της ταξικής προσέγγισης των ειδήσεων.

Τα «Ελληνικά Hoaxes», άλλωστε, έχουν δώσει σαφή δείγματα του ιδεολογικού και πολιτικού τους προσανατολισμού, έχοντας καταβάλλει συστηματική προσπάθεια απενοχοποίησης και ξεπλύματος συγκεκριμένης πολιτικής και οργανισμών (βλέπε ΝΑΤΟ), ακόμη και διεθνών προβοκατσιών (π.χ. της αυτοαποκαλούμενης ΜΚΟ Λευκά Κράνη, κατασκεύασμα των μυστικών υπηρεσιών με ενεργό ρόλο στο αιματοκύλισμα στην ευρύτερη περιοχή), φτάνοντας μέχρι το σημείο να υιοθετήσουν χρυσαυγίτικα επιχειρήματα για τη μη ύπαρξη νεκρών στο Πολυτεχνείο!

Η καταγγελία του πρώην συνεργάτη των «Ελληνικά Hoaxes» δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η εν λόγω ιστοσελίδα που παριστάνει τον «κυνηγό» των fake news (με τις πλάτες της Ε.Ε και άλλων οργανισμών, «χορηγών», κλπ) αποτελεί γρανάζι ενός συστήματος που προσπαθεί να χειραγωγήσει και να κατευθύνει την κοινή γνώμη με βάση την κυρίαρχη ιδεολογία της αστικής τάξης. 

atexnos hoaxes