Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ελληνικό: ασύλληπτα κέρδη πριν καν ξεκινήσει το έργο – νέο θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις

Ενώ το πλιάτσικο υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου καλά κρατεί, καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο χώρο του Ελληνικού (παραλία, πρώην αεροδρόμιο, πρώην αμερικανική βάση) με τους επενδυτές να τρίβουν τα χέρια τους και την πολιτική ηγεσία (ΝΔ-Συριζα & ΚινΑλ) να διαγωνίζεται ποιος τα έκανε ή «θα» τα έκανε καλύτερα.

Με μεγάλο θράσος οι “όλοι_μαζί_μπορούμε”  υποστηρίζουν πως ο βιασμός μιας ολόκληρης περιοχής, με πρωτόγνωρες φαραωνικές κατασκευές για τους παραλήδες του πλανήτη -που θα ζήλευε ακόμη και το Ντουμπάι, γίνονται για το συμφέρον του ελληνικού λαού! Marina Galleria Lamda Development

Αναφέρουμε επιγραμματικά:

 • Οδ. Αθανασίου  (Chief CEO της Lamda Development): Πωλήσεις και προπωλήσεις 1,2 δισ. ευρώ το 2021 στο Ελληνικό (σσ. θυμίζουμε πως η έναρξη κατασκευής των έργων υποδομών –ξεκινάει, το νωρίτερο στο πρώτο 6μηνο του 2022 και της κατασκευής των κτηρίων στο δεύτερο, με ορίζοντα το 2025).
 • Άδωνις Γεωργιάδης: Στην εμπειρία του Ελληνικού βασίζεται το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις.
  «Είμαστε έτοιμοι για το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις που βασίζεται στην εμπειρία του Ελληνικού.
  Με το νέο νόμο κάθε επενδυτής θα διευκολύνεται για την επένδυσή του» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
  Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα να φέρει δύο νομοθετήματα για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση επενδύσεων, τη λεγόμενη «Βίβλο» των στρατηγικών επενδύσεων και τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
  Όσον αφορά στο Ελληνικό ο υπουργός τόνισε ότι θα αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας, θα δημιουργηθεί μια νέα μικρή πρωτεύουσα μέσα στην πρωτεύουσα.
  (και το «τυράκι»…)
  Θα δημιουργηθούν –είπε 10.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και 70.000 θέσεις κατά τη φάση της πλήρους λειτουργίας του. «Είναι ένα έργο που έχει σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα, που τα θετικά του δεν αφορούν μόνο την περιοχή στην οποία αναπτύσσεται αλλά ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Ε.Ε. (κι άλλο «τυράκι»)
  Είναι ένα πράσινο έργο που καλύπτει όλα τα στάνταρ προστασίας του περιβάλλοντος, που αλλάζει τα δεδομένα. Θα αλλάξει η ζωή των κατοίκων της περιοχής.
  Οι όμοροι δήμοι θα ωφεληθούν γιατί θα αυξηθεί η αξία της γης. Πουλήσαμε το έργο 1 δισ. ευρώ και τα χρήματα αυτά θα τα δώσουμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες».
 • Mega deal Lamda – Τράπεζα Πειραιώς ΑE: μνημόνιο μεταξύ των δύο μερών υπεγράφη στις 14-7 για την «απόκτηση από την Τράπεζα γραφείων 40.000 τ.μ., για μελλοντική μετεγκατάσταση στο υπερσύγχρονο Επιχειρηματικό Κέντρο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης», της Lamda Development, εντός του Ελληνικού.
 • Malls επί malls της Lamda Development–Ελληνικό και στο «βάθος» Χρηματιστήριο: πλάι στα οικιστικά projects με τις (άγνωστο πόσες) παραλιακές βίλες και τον «πράσινο» ουρανοξύστη «κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς»  οι αναπτύξεις των malls (το Vouliagmeni Mall και η Marina Galleria), που θα προστεθούν στο «καλάθι» του ομίλου με στόχο την απόσχιση από τη «μητέρα» και την εισαγωγή στο ελληνικό και διεθνές χρηματιστήριο της «Lamda Malls».
 • Η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda Development το 2025 θα ανέλθει στα 3 – 3,2 δισ. ευρώ, δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της εταιρείας σχεδόν θα 3πλασιαστεί κατά την πρώτη 5ετία της επένδυσης στο Ελληνικό, σε σχέση με την υφιστάμενη (διόλου ευκαταφρόνητη 1,1 δις).
 • Το κτιριακό οριστικοποιείται (αλλά αν χρειαστεί να προσαρμοστεί προς τα πάνω βλέπουμε…) σε 1.200 (!!) κύριες οικιστικές μονάδες, συνολικής έκτασης 108.000 τμ., με τιμή πώλησης 5.500-6.500 ευρώ|τμ. και προσδοκώμενα έσοδα της τάξης των 600-700.000.000€.
  Από το πακέτο αυτό αναμένεται δημιουργία NAV 330-365.000.000€.

EllHnikon ΕλληνικόΧορός δισεκατομμυρίων

Νούμερα που «προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση» αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, για το project στο Ελληνικό σε επενδυτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χτες, την οποία είχε οργανώσει η Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.
Επισήμανε ότι οι ταμειακές ροές είναι θετικές πριν ακόμη αρχίσει το έργο και έκανε λόγο για ασύλληπτο επίπεδο προπωλήσεων για την τρέχουσα χρονική περίοδο του έργου.Ελληνικό -ασύλληπτα κέρδη πριν ξεκινήσει το έργο

Πηγή-Περισσότερα


Δείτε επίσης