Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ελληνοκουβανικός Θεσσαλονίκης: «Συνεχίζουμε να προβάλλουμε και να υπερασπιζόμαστε τη σημασία της κουβανικής επανάστασης»

Την αλληλεγγύη προς την Κούβα και προς το λαό της εξέφρασε η ετήσια, απολογιστική, γενική συνέλευση του «Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης», εγκρίνοντας τον απολογισμό της δράσης του.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, τονίστηκε ότι αυτή «συμπίπτει με την 59η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης» και «και σημαδεύεται από τη φυσική απουσία, από τις 26 Νοέμβρη 2016, του ηγέτη της επανάστασης, συντρόφου Φιντέλ Κάστρο», ενώ ασκήθηκε κριτική για την πολιτική των ΗΠΑ, και ιδιαίτερα για την πολιτική της ηγεσίας Ντ. Τραμπ, η οποία, όπως ειπώθηκε, συγκρινόμενη με εκείνη του προκατόχου του, του Μπ. Ομπάμα, «αντιστρέφει τα ελάχιστα βήματα εξομάλυνσης των σχέσεων, που είχαν επιτευχθεί στα δύο τελευταία χρόνια».

«Συνεχίζουμε να προβάλλουμε και να υπερασπιζόμαστε τη σημασία της κουβανικής επανάστασης, τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού» τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Απόστολος Σκούφας και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε τον αποκλεισμό των ΗΠΑ και να απαιτούμε να σταματήσει, να καταργηθεί η “κοινή θέση” της ΕΕ, οι ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά της».

Δράσεις του συνδέσμου για το 2018, μεταξύ άλλων, θα είναι η διοργάνωση του ετήσιου χορού στις 25 Φεβρουαρίου και η διοργάνωση της «Μπριγάδας» τον Ιούνιο, καθώς και η συμμετοχή του συνδέσμου στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ τον Σεπτέμβρη.