Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης: Καταγγέλλει τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στην Συρία

Σε ανακοίνωση του ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταδικάζει τους πρόσφατους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στην Συρία, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο λαό της Συρία και τονίζει την ανάγκη να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα στη χώρα μας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη νέα δολοφονική αεροπορική επιδρομή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ανατολική Συρία με κόστος δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Η πράξη αυτή της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν, έρχεται να διαψεύσει όλους όσους καλλιεργούσαν ψεύτικες προσδοκίες για δήθεν αλλαγή της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής. Οι βομβαρδισμοί στην Συρία έρχονται να προστεθούν στην μακρά αλυσίδα της επιθετικής στρατηγικής των ΗΠΑ, όπως και του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με το Ιράν και με φόντο την καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του στον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας και τονίζει την ανάγκη ενδυνάμωσης του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος στην χώρα μας. Καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας να αντιταχθούν στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και να συστρατευτούν στον αγώνα για την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις βάσεις και το κλείσιμο όλων των Αμερικανονατοϊκών βάσεων, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Σούδα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Η ανακοίνωση σε PDF

PDF Logo