Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσ/νίκης: Καταγγέλλει το πραξικόπημα στη Βολιβία και εκφράζει αλληλεγγύη προς το λαό της χώρας

Σε ανακοίνωση του για τις εξελίξεις στη Βολιβία ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης επισημαίνει τα εξής:

«Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο το πραξικόπημα στη Βολιβία, που υποκινήθηκε και υποστηρίχτηκε από τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, μαζί με την τοπική ολιγαρχία και το γνωστό τους όργανο, τον «Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών» (OAS). Οι αποσταθεροποιητικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν μετά τις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου στη χώρα καθώς και οι προσπάθειες για τη διάσπαση και τον έλεγχο του στρατού και της αστυνομίας οδήγησαν στην επιθυμητή και προγραμματισμένη από καιρό ανατροπή του νόμιμα επανεκλεγμένου Προέδρου Evo Morales.

Οι απειλές εναντίον Πρεσβειών όπως αυτές της Βενεζουέλας, της Κούβας και του Μεξικού αποτελούν περαιτέρω στοιχεία για τις προθέσεις του πραξικοπήματος. Υπογραμμίζουμε επίσης την υποκρισία και την αμφίσημη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στην πραγματικότητα υποστήριξε έμμεσα το πραξικόπημα, μη αναγνωρίζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν.

Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής έχουν ζήσει από πρώτο χέρι τη βαρβαρότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, από την Κούβα και τη Χιλή, μέχρι τον Παναμά και τη Νικαράγουα. Λίγοι μήνες έχουν περάσει άλλωστε από την αποτυχημένη απόπειρα των ΗΠΑ να ανατρέψουν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Βολιβίας για να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να αποφασίζει μόνος και ελεύθερα για τις τύχες και την ηγεσία του, ώστε να γίνει κυρίαρχος της χώρας και του πλούτου του.

Στεκόμαστε στο πλευρό της εργατικής τάξης της Βολιβίας και το λαό της χώρας και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».