Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εμπιστεύομαι το λαό: όχι μόνο θα αντισταθούμε, αλλά και θα νικήσουμε! – Fidel Castro Ruz

Δεν θα μας αποθαρρύνουν, δεν θα μας εκφοβίσουν. Δεν θα δώσουμε εγγυήσεις στην αντεπανάσταση, Δεν θα κάνουμε αυτά που μας εκβιάζουν!
🇨🇺    Fidel Castro Ruz (1980)

Homenaje a Fidel Castro RuzΌλες αυτές οι αναλύσεις, όλοι αυτοί οι υπολογισμοί, τα σχέδια επί χάρτου που κάνει η Δύση, είναι κάτι που διεγείρει την υπεροψία της και ενθαρρύνει την αλαζονεία και τους κομπασμούς της.
Αλλά και τις παντοειδείς της αυταπάτες.
ΟΚ! αλλά, πώς να το κάνουμε; η μοίρα μας ανέθεσε αυτό το καθήκον, να είμαστε εχθροί της αντίδρασης της Αυτοκρατορίας και της αντεπανάστασης και να είμαστε επίσης ελπίδα!
Και γιατί όχι;
Αποτελεί προνόμιο της ιστορίας, σαν σοσιαλιστική χώρα να υπερασπιζόμαστε τη δική μας εμπειρία, με βάση όσα έχουμε μάθει, με βάση αυτά που βλέπουμε και συγκρίνουμεHomenaje a Fidel Castro como fundador de CDR 1

Και εμπιστεύομαι το λαό… εντελώς και ανεπιφύλακτα!

Πρέπει να συνεχίσουμε να αναλύουμε τα προβλήματα. Είμαι σίγουρος για όσα φώναξα σε όλους: όχι μόνο ότι θα αντισταθούμε, αλλά ότι θα νικήσουμε.
Αυτοί οι τύποι πρέπει να μάθουν λίγα μαθηματικά, του θυμίζουμε την ιστορία των πόλεων Sagunto και Numancia
(ΣΣ|> μεγάλη μάχη του 219 πΧ. –σύμβολο αντίστασης εναντίον της Καρχηδόνας με επικεφαλής τον Αννίβα [Aníbal Barca])

🇨🇺  Και πρέπει να τους δείξουμε, να τους κάνουμε να δουν καθαρά τι θα σήμαινε μια επίθεση εναντίον του λαού μας.

Fidel ¡Hasta Siempre vivo Comandante

Fidel Castro Αβάνα, 1964

Πιστεύω ότι σήμερα η ενότητα του λαού παίζει θεμελιώδη ρόλο. Ο πατριωτισμός μας παίζει θεμελιώδη ρόλο. Και δεν πρόκειται να το αφήσουμε… υπάρχουν ρωγμές, και κανείς δεν ανοίγει ρωγμές εδώ.
Ούτε πρέπει να είμαστε ανεκτικοί στα σκουλήκια και στην αντεπανάσταση.
Αυτό θέλουν οι διάσημοι που συκοφαντούν τη χώρα, οι διάσημοι που ενθαρρύνουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, οι διαβόητοι που θα ήθελαν να υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες για τον ιμπεριαλισμό να επιτεθεί στην Κούβα μαζί με όσους σφυρηλατούν τη συκοφαντία μαζί τους.

🇨🇺  Όλα αυτά! εφαρμόζοντας τους νόμους, αλλά και αλλάζοντάς τους!

Και επίσης ξεχωρίστε αυτές τις πράξεις προδοσίας κατά της πατρίδας! Από αυτούς που συμμετέχουν στις αντεπαναστατικές εκστρατείες.
ΟΧΙ στην αντεπανάσταση και στις εκστρατείες του ιμπεριαλισμού κατά της Κούβας! Δεν θα το επιτρέψουμε! Ήμασταν αρκετά ανεκτικοί μέχρι σήμερα.

Και όσοι είναι πρόθυμοι, όπως ο λαός μας, να διακινδυνεύσουν τα πάντα για όλα, δεν τους χρειάζεται κανένα savoir vivre ή ανοχή οποιουδήποτε είδους με κανέναν.
Και θα είμαστε όπως πάντα … θα είμαστε ήρεμοι, θα είμαστε γαλήνιοι, θα είμαστε δίκαιοι, θα είμαστε πράοι και με σεβασμό στον καθέναν όπως κανένας ή καμία κυβέρνηση δεν ήταν ποτέ!
Οι συκοφαντίες εναντίον της Κούβας είναι να γελάς όταν μιλούν για βασανιστήρια και όλα αυτά.
Κάτι που δεν έχει συμβεί στα 31 χρόνια της Επανάστασης.
Δεν υπήρξε χώρα πιο δίκαιη από την Κούβα, για όλα αυτά τα δικαιώματα, και δεν ωφελεί η προσπάθεια να ρίξουν τόνους και τόνους λάσπης στη χώρα.

Fidel Castro durante la conmemoración del Aniversario del Asalto al Cuartel Moncada 55 aniversario

Μονκάδα 26 Ιούλη – 55η επέτειος

(…)
Δεν θα μας αποθαρρύνουν, δεν θα μας εκφοβίσουν. Δεν θα δώσουμε εγγυήσεις στην αντεπανάσταση, κάτι που διακαώς επιθυμούν!
Να συνωμοτήσουμε, να προδώσουμε τη χώρα, να παίξουμε το παιχνίδι των πιθανών εισβολέων και εκείνων που δεν τους κοστίζει τίποτε το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων.

🇨🇺  Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε! Και δεν θα το κάνουμε!

Οι αντεπαναστάτες δεν θα δημιουργήσουν βάση εδώ, δεν θα βρουν δικαίωμα και ευκαιρία να κάνουν εκστρατεία κατά της Επανάστασης.
Τέλος! Τελεία και παύλα! Το έκανα πολύ ξεκάθαρο σε όλους.
Εξακολουθούν όμως να ενοχλούν τους ανθρώπους μας, το λαό μας. Και ο κόσμος αντιδρά όταν βλέπει μια μικρή ομάδα, ξέροντας ότι συνωμοτούν, ότι είναι προβοκάτορες!
Θα εφαρμόσουμε τους νόμους και θα είμαστε πιο ικανοί από ποτέ και θα πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα από ποτέ και θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί από ποτέ.

Αυτό είναι το έδαφος όπου η μάχη διεξάγεται τώρα. Και θα πρέπει να είμαστε τόσο καλοί στρατιώτες όσο ποτέ δεν είμαστε και τόσο καλοί πατριώτες όσο ποτέ.
Πρέπει να θυμόμαστε τις μικροσκοπικές Sagunto και Numancia αν μας επιτεθούν, και τότε θα δουν πως ξέρει και θέλει να πολεμάει ένας λαός.
Δεν τους δίνουμε κανένα δικαίωμα να μας υποτιμούν και να μας περιφρονούν.
Καθήκον δικό μας και δικαίωμα είναι να μην κάνουμε λάθη και πρέπει να πράξουμε ό, τι είναι δυνατόν για να μην τα κάνουμε.

Comandante en jefe Fidel Castro RuzFidel Castro Signature Red

Fidel Castro durante la conmemoración del 50 Aniversario del Asalto al Cuartel Moncada efectuado en Santiago de Cuba 26 de julio de 2003

Ο Fidel κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του 2003 στο Santiago de Cuba