Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και συνδικάτα σε όλη τη χώρα (ΦΩΤΟ)

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις σήμερα έξω από μονάδες Υγείας, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, γιατροί, υγειονομικοί και εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα, συνεχίζουν την πάλη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

euaggelismos 1

Στον «Ευαγγελισμό» συγκέντρωση έγινε νωρίτερα το πρωί μπροστά από τα ΤΕΠ. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι συγκροτημένα και με όλα τα μέτρα προστασίας πορεύτηκαν από το νοσοκομείο μέχρι το ύψος της Β. Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ανακοινώσεις με τα αιτήματά τους.

geniko kratiko nikaias

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Νοσοκομείου. Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους.

agios sabbas

Στις πύλες εισόδου των νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και στο νοσοκομείο «Λαϊκό» ανέδειξαν και αυτοί με τη σειρά τους τις διεκδικήσεις τους, όπως μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ, να μη μετατραπούν τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία covid και άλλα.

nosokomeio agia sofia 03

Στο Παίδων «Αγία Σοφία», οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας (περισσότερα τεστ, θερμομέτρηση του προσωπικού ανά βάρδια και άλλα), ενώ ανέδειξαν το ζήτημα με την καθαριότητας, καθώς όπως αναφέρουν παρατηρείται έλλειψη σε μέσα και υλικά καθαριότητας (σακούλες και άλλα).

attikon 13

Στο «Αττικόν» Νοσοκομείο στη συγκέντρωση των εργαζομένων παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες σωματείων εργαζομένων και μαζικών φορέων της περιοχής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο γγ του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Σιδέρης, εκπρόσωποι των σωματείων και των φορέων της περιοχής και ο Μιχάλης Σελέκος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Χαϊδαρίου και πρώην δήμαρχος της πόλης.

metaxa 02

Σε άλλες πόλεις

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων, καθώς και ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα και τα αιτήματά τους.

ipokrateio

Τα αιτήματα υγειονομικών και εργατικών σωματείων

  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας – Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό χωρίς αγορά υπηρεσιών.
  • Να επαναλειτουργήσουν στελεχωμένα τα νοσοκομεία «Λοιμωδών» και «Παναγία».
  • Μαζικά δωρεάν τεστ με επίταξη και ιδιωτικών εργαστηρίων.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μεταφοράς, προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων.
  • Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.
  • Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό έκτρωμα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

«Ο αγώνας για την υγεία και τα δικαιώματά μας δεν αναβάλλεται», τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και καλεί σε πανελλαδική δράση με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σε συντονισμό με τα αντίστοιχα πρωτοβάθμια σωματεία. «Μόνο με την οργανωμένη διεκδίκηση θα αποσπαστούν λύσεις στα προβλήματα της ουσιαστικής στελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας, της επάρκειας σε απλές και κλίνες ΜΕΘ, της πρόληψης. Οι υγειονομικοί, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας πριν να είναι πολύ αργά», σημειώνει.

Πηγή: 902.gr

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη