Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ενοχλήθηκαν οι ναζί

Από το σκοτάδι βγήκε ο γερμανοντυμένος ναζιστής Παππάς Χρήστος. Ενοχλήθηκε από τη συμμετοχή στρατιωτών στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.

Κάθε λαϊκή εκδήλωση που αναδεικνύει τον ρόλο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και αποκαλύπτει τον ρόλο της χούντας, τους ερεθίζει. Ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά των κάθε λογής φασιστών. Κάνουν κάθε τι για να καταργήσουν την ιστορική μνήμη και να συγκαλύψουν τον βρώμικο ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών και της χούντας, την οποία εξυμνούν. Σαν γνήσιος γκαιμπελίσκος, αναφέρει στην ερώτησή του ότι δήθεν από την παρουσία των στρατιωτών στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου, ξεσηκώθηκε «κοινωνική κατακραυγή και σάλος», εννοώντας το σινάφι του.

Για αυτά τα κοινωνικά αποβράσματα τους φασίστες, τους ναζιστές, οι στρατιώτες δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα. Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να ξεχάσουν τη συνδικαλιστική, πολιτική και ιδεολογική τους τοποθέτηση και δράση που είχαν αναπτύξει πριν τη στρατιωτική τους θητεία.

Σήμερα, 45 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, ο λαός μπορεί να κάνει πράξη τα ιδανικά και τις αξίες του, με δυνατό ΚΚΕ να τσακίσει το ναζι-φασισμό και το εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά.

Πηγή Ριζοσπάστης / Λ.Α