Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εντείνονται οι διεργασίες για επώδυνους συμβιβασμούς – Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ο Μάικ Πομπέο

Εντείνονται οι διεργασίες και οι παρεμβάσεις ΕΕ και Γερμανίας, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη βδομάδα, όπως και της συζήτησης που θα έχουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών τη Δευτέρα, όπου στο επίκεντρο θα βρεθούν οι «συνολικές σχέσεις» με την Τουρκία και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, και τα ιμπεριαλιστικά παζάρια για να τρέξουν τα σχέδια συνεκμετάλλευσης. Ταυτόχρονα «τρέχουν» οι ευρωατλαντικές διεργασίες που βάζουν στο «χειρουργικό τραπέζι» τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής.

Η επίσκεψη του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία συνδέεται με τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών –γι’ αυτό θα επισκεφθεί και τη Σούδα– έχει απόλυτη σχέση και με την επιθυμία της Ουάσιγκτον για εκτόνωση της έντασης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο για να προχωρήσουν ομαλότερα οι σχεδιασμοί της.

Επίκεντρο της επίσκεψής του αμερικανού ΥΠΕΞ αναμένεται να είναι τα ελληνοτουρκικά και η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, ενώ πιθανότατα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την επόμενη Κυριακή ο κ. Πομπέο αναμένεται να βρεθεί και στην αμερικανική βάση στη Σούδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πομπέο την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε επίσκεψη–αστραπή στη Λευκωσία, όπου και έστειλε «μήνυμα υπέρ του διαλόγου», εννοώντας φυσικά επώδυνους συμβιβασμούς.