Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ενωμοτάρχης Μπαλάσκας: «Όταν μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε»!

Με ύφος ενωμοτάρχη της δεκαετίας του ’50, ειρωνείες και κουτσαβακισμούς, εμφανίστηκε σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA ο γνωστός και μη εξαιρετέος συνδικαλιστής της αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο Μπαλάσκας, αφού ειρωνεύτηκε την 18χρονη που πρόφατα κατήγγειλε αστυνομικούς για χυδαία συμπεριφορά, εξεμάνη όταν ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς επιχείρησε να πει για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι και υψώνοντας τον τόνο της φωνής είπε: «Κύριε Μαντά χαλαρώστε. Όταν θα μιλάω εγώ για αυτά θα χαλαρώνετε κύριε Μαντά. Όταν μιλάω σε αυτά θα χαλαρώνετε κ. Μαντά», ενώ στην εύλογη αντίδραση του δικηγόρου απάντησε με ειρωνεία: «Πιείτε λίγο καφέ κύριε Μαντά».

Θυμίζουμε ότι ο Στ. Μπαλάσκας, που συχνά περιφέρεται στα κανάλια με την ιδιότητα του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ, είναι ο ίδιος κύριος που πριν λίγες εβδομάδες έλεγε ότι «στη Λαμία 110 αστυνομικοί φυλάνε το σκήνωμα του Κουφοντίνα».

Πρόκειται για τον ίδιο τύπο που αμέσως μετά το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής καγχαζε σε τηλεοπτικό παράθυρο για το… «άψογο» επιχειρησιακό σχέδιο που είχε στήσει η ΕΛ.ΑΣ για τις συλλήψεις των καταδικασθένων ναζιστών και όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν υπήρχε περίπτωση να διαφύγει κάποιος χρυσαυγίτης έβαλε τα γέλια λέγοντας «ούτε μία στο τρισεκατομμύριο»…

Αλήθεια, κ. Μπαλάσκα και κ. Χρυσοχοϊδη, ο χρυσαυγίτης Παππάς που βρίσκεται;

Και, βέβαια, είναι ο ίδιος τηλε-συνδικαλιστής της αστυνομίας που δικαιολογούσε τη βίαιη σύλληψη πατέρα και γιου τον περασμένο Δεκέμβρη στο Κουκάκι λέγοντας ότι οι… ταράτσες των σπιτιών είναι δημόσιος χώρος.

Γι’ αυτό, λοιπόν, όταν μιλάει ο Μπαλάσκας «θα χαλαρώνετε», τ’ ακούτε;