Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Εξάψαλμος» σε Χατζηδάκη από απολυμένους εργαζόμενους στην Πλατεία Αριστοτέλους

Τα «άκουσε» από απολυμένους εργαζόμενους των Λιπασμάτων Καβάλας (ΒΦΛ) ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης την ώρα που έπινε τον καφέ του στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι πλησίασαν το καφέ που κάθονταν με την παρέα του ο υπουργός και εξέφρασαν με έντονο τρόπο την αγανάκτησή τους για τις απολύσεις και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν σε πολύ έντονους τόνους την αγανάκτησή τους για την απόλυσή τους και κατηγόρησαν τον υπουργό Εργασίας ότι δεν «έχει ελέγξει τις παρένθετες εταιρείες του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη».

Παράλληλα, σημείωσαν ότι η Νέα Δημοκρατία «αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση δεν τα τηρεί τώρα που είναι στην κυβέρνηση», φωνάζοντας πως «130 οικογένειες έχουν μείνει στον δρόμο». Ορισμένοι μάλιστα δεν έκρυψαν ότι ψήφιζαν επί χρόνια ΝΔ, ενώ δεν έλλειψαν και τα «γαλλικά» προς τον υπουργό και την κυβέρνηση.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι κατηγόρησαν τον Κ. Χατζηδάκη ότι είναι ο πρώτος που εφαρμόζει τον νόμο ομαδικές απολύσεις, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας αναφέρε πως υπάρχουν προγράμματα στήριξης των εργαζομένων μέσω του ΟΑΕΔ, με τους απολυμένους να απαντούν ότι δεν επιθυμούν την ελεημοσύνη της κυβέρνησης μέσω ΟΑΕΔ αλλά να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους και με την ένταση να κλιμακώνεται, ο υπουργός αποχώρησε απο το σημείο συνοδεία αστυνομίας.