Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εξαπάτηση της νεολαίας: Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε γιο βιομηχάνων ως περίπτωση νέου που γύρισε στην Ελλάδα λόγω ευκαιριών εργασίας!

Ένα βήμα παραπέρα πήγε την επικοινωνιακή εξαπάτηση των νέων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια του προσυνεδρίου της ΝΔ στα Ιωάννινα.

Σε εκδήλωση για το λεγόμενο «brain gain», δηλαδή για νέους που είχαν φύγει για το εξωτερικό και επιστρέφουν στην Ελλάδα διότι βρίσκουν ευκαιρίες εργασίας, ο πρωθυπουργός παρουσίασε μεταξύ άλλον τον Παύλο Σεπετά, ως υπόδειγμα νέου επιστήμονα που επέστρεψε στην Ελλάδα «διότι βρήκε μια καλή δουλειά».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο Παύλος σπούδασε στην Αμερική, επέλεξε να γυρίσει και να δουλέψει στον τόπο του, γιατί; Διότι βρήκε μία καλή δουλειά».

Μικρή λεπτομέρεια: Ο Παύλος Σεπετάς είναι γιός του Πέτρου Σεπετά και της Ελένης Θεοχάρη, οι οποίοι από το 2003 ελέγχουν ολοκληρωτικά την γνωστή εταιρεία «Βίκος» Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων.

Η ίδια η παρουσιάστρια της εκδήλωσης παρουσίασε τον νεαρό ως εξής: «Να κλείσουμε με τον Παύλο μας. Ο οποίος έχει, δραστηριοποιείται μάλλον στα Ιωάννινα. Είναι μηχανικός βιομηχανικών συστημάτων. Suply Chain Manager της εταιρείας “Βίκος” Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, μίας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της περιοχής. Ο Παύλος ο οποίος έφυγε στα 18 του για σπουδές στην Αμερική, και επέστρεψε για να δουλέψει στον τόπο καταγωγής του. Αυτό νομίζω είναι πολύ ελπιδοφόρο, έτσι;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία τετραετία η εταιρεία «Βίκος» έχει καταγράψει ανάπτυξη της τάξης του 578%, ενώ τα μεγέθη της γενικότερης ανάπτυξης που παρουσιάζει η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφαλώσεων ξεφεύγει κατά πολύ από την περιγραφή… «οικογενειακή επιχείρηση».

Η εν λόγω περίπτωση αποτελεί άλλο ενα παράδειγμα του πως αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «άριστοι» της κυβέρνησής του το «brain gain» και τις ευκαιρίες των νέων ανθρώπων για εργασία. Την στιγμή που χιλιάδες νέοι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν εργασία μέσω προγραμματων του ΟΑΕΔ, προκειμένου να αποκτήσουν έστω και τον βασικό μισθό, ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει περιπτώσεις γόνων μεγαλοεπιχειρηματιών ως «άξιους επιστήμονες που επιστρέφουν στον τόπο τους διότι βρήκαν δουλειά»!

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο