Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εξετάζεται η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους

Με δεδομένο ότι τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα αυξάνονται, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, ο Στ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους αν δεν τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας: «τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση επικέντρωσε για μια ακόμα φορά στη «χαλάρωση» και τον «εφησυχασμό» του κόσμου…

Επίσης, σημείωσε ότι όσοι έρχονται αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία από αύριο έως και τις 4/8, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Παράλληλα νέα απόφαση για την χρήση μάσκας σε σούπερ μάρκετ για πελάτες και εργαζόμενους έλαβε χτες το βράδυ η κυβέρνηση και αναρτήθηκε σε ΦΕΚ. Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική τόσο για εργαζόμενους όσο και για καταναλωτές, μέχρι και τις 4 Αυγούστου, καθώς αυτό έχει εισηγηθεί η επιστημονική επιτροπή.

Η ισχύς του μέτρου είναι έως τις 4 Αυγούστου ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα δοθεί και νέα παράταση.