Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Εξώδικο της ΠΟΘΑ στον Χαρδαλιά για τις αντιεπιστημονικές του δηλώσεις περί μουσικής

Εξώδικο στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τη στοχοποίηση του χώρου του Πολιτισμού, έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, με το οποίο τον κατηγορεί για αντιεπιστημονικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία αντιδρά με εξώδικο σε όσα υποστήριξε ο Νίκος Χαρδαλιάς την περασμένη Παρασκευή  όταν δήλωσε πως «η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και όλους τους λοιμωξιολόγους».

Παράλληλα, τον κατηγορεί ότι ενοχοποιεί τη μουσική, αλλά και τον χώρο του Πολιτισμού, όπως έχει κάνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, την ώρα που οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εδώ και πολλούς μήνες από τις εμμονικές κυβερνητικές αντιλήψεις.

Παραπέμπει στις πρόσφατες έρευνες που διεξήχθησαν με thδιεξαγωγή rock συναυλίας στη Βαρκελώνη (σ.σ. ανάλογα «πειράματα» έχουν γίνει και σε Παρίσι και Βρετανία) και καλεί τον Νίκο Χαρδαλιά να παρουσιάσει άμεσα τις μελέτες στις οποίες αναφέρθηκε κατά τις πρόσφατες δηλώσεις του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της για τη ζημιά που έχει προκληθεί και την ηθική βλάβη των μελών της.

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής