Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΕΟΔΥ: Επιβεβαιώθηκαν 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Ο «χάρτης» των κρουσμάτων

Συνολικά 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη, 15 Ιουλίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων:

— 4 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
— 5 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
— 8 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
— 5 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης
— 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών
— 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης
— 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
— 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3910, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).