Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΕΟΔΥ: 24 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Συνολικά 24 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ αρχικά ανακοίνωσε από λάθος 25 κρούσματα για να διορθώσει λίγη ώρα μετά διευκρινίζοντας ότι οι νέες περιπτώσεις του ιού είναι 24.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα 16 από τα συνολικά 24 κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος από Covid 19. Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό στην Ελλάδα παραμένει στους 194.

Γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Αναφορικά με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, αυτά εντοπίστηκαν:

– 16 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– 2 εισαγόμενα κρούσματα από ασθενείς που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– 2 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,

– 2 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,

– 1 κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας,

– 1 κρούσμα στην Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Αναλυτικά η ανακοινωση από τον ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 25 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4007, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1106 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2048 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (7.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.