Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟ ΚΚΕ για ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο: «Η Κομισιόν καλεί σε επιτάχυνση του “εγκλήματος”, ενώ υποδύεται την… απληροφόρητη»

«Αποκαλυπτική για το ρόλο της ίδιας ήταν η απάντηση που έδωσε η Κομισιόν στην ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, για το ζήτημα της εγκατάστασης 70 επιπλέον ανεμογεννητριών στο Βέρμιο. Πρόκειται για μια περιοχή μάλιστα ΝATURA που σύμφωνα με την ΕΕ υποτίθεται πως …προστατεύεται» αναφέρει η ΕΟ του ΚΚΕ.

«Η Κομισιόν διαμηνύει εκ νέου τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της για επιτάχυνση της στρατηγικής «πράσινης» μετάβασης παρά τις ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν, όπως κάτοικοι και μαζικοί φορείς καταγγέλλουν εδώ και καιρό. Μάλιστα προκλητικά προσποιείται την απληροφόρητη δηλώνοντας ότι «δεν έχει λεπτομερείς πληροφορίες» για το σχεδιαζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα στο Βέρμιο» σημειώνει η ΕΟ του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Ο αρμόδιος Επίτροπος Sinkevičius επικαλείται το σχέδιο REPowerEU ως τάχα πλέγμα προστασίας για το περιβάλλον. Αυτό που όμως δε λέει είναι ότι στις διατάξεις του «REpowerEU», αίρεται ακόμα κι η προσχηματική αρχή «της μη πρόκλησης σημαντικής βλάβης» του περιβάλλοντος για τις μονάδες που χρηματοδοτούνται. Η Κομισιόν επιχειρεί να παρουσιάσει τις «πράσινες» Οδηγίες τής ως δήθεν εχέγγυο για την προστασία του περιβάλλοντος. Όμως είναι γνωστό από την ίδια την εφαρμογή τους από όλες διαχρονικά τις ελληνικές κυβερνήσεις, όπως και της σημερινή της ΝΔ, οδηγούν στην καταστροφή παρθένων δασών, εδαφών για κτηνοτροφική παραγωγή και καλλιεργήσιμες εκτάσεις για την εξασφάλιση εγγυημένης κερδοφορίας στους ομίλους των ΑΠΕ. Με βάση τις ίδιες Οδηγίες αλλά και με τη νέα τροποποίηση της 2018/2001 που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο στο Ευρωκοινοβούλιο τα επιχειρηματικά συμφέροντα αλώνουν ακόμη και περιοχές Natura με συνοπτικές διαδικασίες μάλιστα. Πρόκειται για την Οδηγία που μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε ενώ την ψήφισαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ την ώρα που δημαγωγώντας προεκλογικά στελέχη τους βουλευτές και εκπρόσωποι τους στην τοπική διοίκηση θρασύτατα χτυπούν φιλικά στην πλάτη τον αγωνιζόμενο λαό σε αυτές τις περιοχές. Με βάση την ίδια οδηγία επιταχύνεται η αδειοδότηση για εγκατάσταση ανεμογεννητριών και θεωρείται πλέον αυτή προκλητικά «ως υπέρτατο δημόσιο συμφέρον» με στόχο να ποινικοποιηθούν οι λαϊκές κινητοποιήσεις και να παρακαμφθούν ή ακόμη και να απορριφθούν τυχόν δικαστικές προσφυγές, που στην περίπτωση του Βερμίου πχ έχει κατατεθεί».

«Η απάντηση της Κομισιόν σηματοδοτεί την ανάγκη οι κάτοικοι της Νάουσας, της ευρύτερης περιοχής, συνολικά ο λαός να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στη στρατηγική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων, τις κούφιες και υποκριτικές πράσινες και «φιλοπεριβαλλοντικές» διακηρύξεις τους. και Να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα έργα εγκατάστασης ανεμογεννητριών, που έχουν ήδη ξεκινήσει, και για μέτρα αποκατάστασης από εγκαταλελειμμένες ανεμογεννήτριες που ξεπέρασαν το χρόνο ζωής τους. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με δυνατό ΚΚΕ παλεύοντας για φθηνή ενέργεια αξιοποιώντας συνδυαστικά όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες της χώρας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες» τονίζει καταλήγοντας η ΕΟ του ΚΚΕ.