Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟ ΚΚΕ: «Εκατομμύρια διαδηλωτές σε όλον τον κόσμο αχρηστεύουν τη βρώμικη προπαγάνδα και υπερασπίζονται το δίκιο του παλαιστινιακού λαού»

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε: «Κύριε Μπορέλ δεν χρειάζεται πτυχίο δικηγόρου για να καταδικάσετε τις φρικαλεότητες του κατοχικού Ισραήλ στη Γάζα. Δεν χρειάζεται. Γιατί σπέρνουν τον θάνατο σε νεογνά, παιδιά, αμάχους, γυναίκες, βομβαρδίζοντας νοσοκομεία, σχολεία, με χιλιάδες νεκρούς.

Καταρρέουν ένα-ένα τα fake news του ισραηλινού στρατού που δολοφόνησε ως και σε Ισραηλινούς αμάχους πάντα με τα γνωστά προσχήματα περί “αυτοάμυνας” για να διαιωνίσει την κατοχή. Στόχο δεν έχει τη Χαμάς αλλά την ματαίωση ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, την εκκαθάριση της Γάζας από Παλαιστίνιους για να γίνει αυτή κερδοφόρο για την αστική τάξη του Ισραήλ εμπορικό κι ενεργειακό πέρασμα. Καταδικάζουμε τα σχέδια αυτά που στηρίζουν η ΕΕ, κυβερνήσεις των κρατών-μελών, όπως της ΝΔ. Απαιτούμε να σταματήσει η στρατιωτική επίθεση και η κατοχή. Καμία εμπλοκή και διευκόλυνση της σφαγής του παλαιστινιακού λαού».

«Εκατομμύρια διαδηλωτών σε όλον τον κόσμο αχρηστεύουν τη βρώμικη προπαγάνδα. Υπερασπίζονται το δίκιο του παλαιστινιακού λαού κι απαιτούν ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του ’67 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, με απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους», κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.