Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Εφοδιασμένοι με κάμερες οι ΜΑΤατζήδες

Με φορητές κάμερες είναι εφοδιασμένοι, από σήμερα έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας οι άνδρες των ΜΑΤ που θα επιχειρούν σε οδούς της περιοχής του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών – Πλατεία Συντάγματος), σύμφωνα με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αυταρχισμού και καταστολής για την επέτειο για την δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι εικόνες που θα καταγράψουν οι κάμερες αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί για τη δικαστική δίωξη όσων η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι συμμετείχαν σε επεισόδια .

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι πρώτες φορητές κάμερες είχαν παραληφθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η προμήθεια έγινε από εταιρεία στο Ισραήλ, μέσω εμπορικού αντιπροσώπου της στην Πολωνία.

Το σχέδιο που κατήρτισε η ΕΛ.ΑΣ. βασίζεται σε αντίστοιχο που εφαρμόζει εδώ και κάποια χρόνια η γερμανική αστυνομία και προβλέπει τη χρήση δύο ειδών καμερών, τις φορητές και τις κάμερες σώματος.

Θα στηρίζονται σε ένα κοντάρι που θα κρατά αστυνομικός της διμοιρίας και θα χρησιμοποιούνται κυρίως σε περιπτώσεις μαζικών διαδηλώσεων. Θα ενεργοποιείται με απόφαση του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης και αμέσως το παρευρισκόμενο πλήθος θα ενημερώνεται για τη λειτουργία της κάμερας. Συμπληρωματικά με όσα ισχύουν στο εξωτερικό, η κάμερα θα έχει δυνατότητα απευθείας μετάδοσης της εικόνας στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Σε περίπτωση απώλειάς των καμερών, απενεργοποιούνται «κεντρικά», ενώ το βίντεο θα είναι κρυπτογραφημένο και η πρόσβαση σε αυτό θα απαιτεί ειδικό κωδικό.

Μπελογιάννης / Πλουμπίδης – Χικμέτ – Μαξ Χάβελααρ (ΕΚΠΤΩΣΗ 21% και ΔΩΡΟ τα μεταφορικά)