Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επίδειξη… πατριωτισμού πρόσκληση στον κορονοϊό – Τι λέει για το βίντεο το Πεντάγωνο;

Αναυδους μας άφησε το βίντεο με φαντάρους που φτάνουν στο ακριτικό Καστελόριζο, προκειμένου ν’ αντικαταστήσουν την προηγούμενη φρουρά. Στο βίντεο, οι στρατιώτες ψάλουν με κατεβασμένες τις μάσκες και σε πύκνωση, τον Εθνικό Ύμνο, επάνω στο κατάστρωμα του πλοίου προσεγγίζοντας το Καστελόριζο.

Ασχέτως αν θέλουν να το παρουσιάσουν ως απόδειξη του υψηλού ηθικού των στρατεύσιμων σε περίοδο έντασης των τουρκικών προκλήσεων,  είναι μια ανεύθυνη εγκληματική ενέργεια σε βάρος των παιδιών που υπηρετούν τη θητεία τους. Αποκλειστικά υπεύθυνοι αυτών των εικόνων είναι η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία του στρατεύματος.

Ταυτόχρονα αυτό το βίντεο είναι μια απόδειξη της προσχηματικής επίκλησης της πανδημίας προκειμένου να απαγορεύσουν και στη συνέχεια να χτυπήσουν εν ψυχρώ την συγκέντρωση την εκδήλωση για το πολυτεχνείο.

Από ό,τι φαίνεται, για την κυβέρνηση, όταν οι φαντάροι ο ένας δίπλα στον άλλον τραγουδούν τον Εθνικό Ϋμνο ο ιός δε μεταδίδεται, ενώ όταν πολίτες με αποστάσεις ασφαλείας και μάσκες ζητούν γιατρούς και νοσοκομεία, ο ιός μεταδίδεται.

Βέβαια, το συγκεκριμένο βίντεο που ανάρτησε στο facebook o εφοπλιστής Φώτης Μανούσης  που το πλοίο του εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο από τη Ρόδο προς το μικρό νησί συνάντησε την επιδοκιμασία εκείνων των Μέσων που με σθένος συκοφάντησαν και κινδυνολόγησαν για την Πορεία του Πολυτεχνείου.

Βλέπετε, ο κούφιος πατριωτισμός είναι πάντα χρήσιμος…