Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επίδοση διαμαρτυρίας απαγόρευσης γιορτασμού του Πολυτεχνείου στην ΠτΔ – Επιμένει η κυβέρνηση

Η τυπική διαδικασία -με γνωστές τις εκατέρωθεν θέσεις έληξε με την επίδοση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, του κείμενου των υπογραφών ενάντια στην απαγόρευση των συναθροίσεων και του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Το ίδιο επιδόθηκε και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, (μετά την επίδοση κειμένου με υπογραφές ενάντια στην απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη) δήλωσε :

Εκδηλώσεις συμβολικές για το Πολυτεχνείο θα γίνουν, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στον στόχο, που τον έχουν ονειρευτεί κι άλλοι, να καταργηθούν οι εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και ιδιαίτερα η παρουσία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Μήνυμα ο Πρωθυπουργός …τα ίδια Παντελάκη μου

Το πραγματικό μήνυμα των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία απαιτεί, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, να τιμήσουμε την ιστορία μας και την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο…
(…)

Φέτος δεν γιορτάσαμε ούτε την 25η Μαρτίου ούτε την 28η Οκτωβρίου. Αλλά αυτό δεν μείωσε τη σημασία τους.

Ελεύθερα επιλέγουμε οι ίδιοι να περιορίσουμε κάποια δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε αλλά και το κοινό καλό. Γιατί ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς υπευθυνότητα.

«Ειλικρινά πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για τον φετινό εορτασμό σε συνθήκες πανδημίας.
Η απόφαση να μην γίνουν μαζικές εκδηλώσεις και πορεία επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και μόνο».

Μόλις χθες θρηνήσαμε την απώλεια 71 συμπολιτών μας. Είναι αδιανόητο, λοιπόν, κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν μπορεί η ιστορική επέτειος να γίνεται αιτία διχασμού και οι ανθρώπινες ζωές πεδίο κομματικών πειραματισμών.

Μητσοτάκης Mitsotakis

Φωτο αρχείου

Και κατέληξε (μιλώντας και στο όνομα της ΠτΔ;)

«Γι’ αυτό και καλώ όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση.  Και τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο.  Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Με μία λιτή επίσκεψη και με ένα λουλούδι.»