Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επίθεση Ερντογάν στην ελληνική κυβέρνηση: «Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι»

Επίθεση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, με αφορμή τις εξελίξεις στη Λιβύη, εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνοντας έτσι συνέχεια στην σφοδρή διαπάλη των αστικών τάξεων των δύο χωρών για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της περιοχής, τους δρόμους μεταφοράς της Ενέργειας και των εμπορευμάτων.

Σε δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του για το Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για ενόχληση της Αθήνας, που δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου, υποστηρίζοντας πως «ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι. Τα βήματα που ακολουθεί δεν είναι τα ενδεδειγμένα βήματα. Υποστηρίζει τη λάθος πλευρά της διαμάχης». Η Ελλάδα τρελάθηκε, επειδή δεν προσκλήθηκε στο Βερολίνο, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα «πυρά» του και κατά του Χαφτάρ, χαρακτηρίζοντάς τον «ανέντιμο», ενώ για ακόμη μια φορά επέκρινε την Αθήνα που δέχτηκε τον στρατάρχη. «Όταν ο Χαφτάρ φθάσει στο Βερολίνο, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τι έχει να πει και τι θέλει» είπε ο Ερντογάν.

Μιλώντας για τη διάσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε «Θεωρούμε τη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου ένα σημαντικό στάδιο για την εδραίωση της εκεχειρίας και για να προχωρήσουμε προς μια πολιτική λύση», ενώ προτού αναχωρήσει για τη γερμανική πρωτεύουσα πρόσθεσε «Οι ελπίδες που γεννήθηκαν από αυτήν την εκεχειρία και τη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου δεν θα πρέπει να θυσιαστούν για τις φιλοδοξίες υποστηρικτών του αίματος και του χάους».

Απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Απαντώντας στις δηλώσεις Ερντογάν, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «για την Ελλάδα, σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή.

Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας».

902.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο