Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζουν όσα καταθέτουν στη δίκη γιατροί και αυτόπτες μάρτυρες: «η κοπέλα έλιωνε μπροστά μου»

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με καταθέσεις μαρτύρων, ανάμεσά τους των γιατρών που την περιέθαλψαν μετά την επίθεση.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου «Metropolitan» Π. Δημοβέλης τόνισε πως τα εγκαύματα που υπέστη η Ιωάννα ήταν σε ζωτικά σημεία.

Μίλησε για πρωτόγνωρες εικόνες, καθώς «έπρεπε να εξουδετερώσουμε τη θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου». Επίσης κατέθεσε πως «ήταν τυχερή που ήταν κοντά το νοσοκομείο» και ότι «αν δεν της έριχνε νερό η φαρμακοποιός κινδύνευε να καταλήξει πριν φτάσει στο νοσοκομείο».

Από την άλλη, η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριάσιου Νοσοκομείου, Μ. Καλοφώνου, ανέφερε πως «η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10 ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος».

Την κλινική εικόνα της Ιωάννας μετά την επίθεση, έδωσε στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντήρης, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού που δέχθηκε η 36χρονη το οποίο προκάλεσε ενιαίο και καθολικό έγκαυμα.

Συγκλονιστική ήταν κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είδε την Ιωάννα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση.

«Έχω μπαρμπέρικο στα είκοσι μέτρα. Στα δέκα δευτερόλεπτα που χαιρετηθήκαμε με την Ιωάννα άκουσα φωνή. Πάω στην κοπέλα λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά. Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου. Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας.

Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας» είπε συγκλονίζοντας τη δικαστική αίθουσα ο μάρτυρας.

Την συμπεριφορά και τις ενέργειες της κατηγορούμενης Εφης Καρακαντζούλα μια ημέρα πριν την επίθεση αλλά και τις ημέρες μετά περιέγραψε μια συνάδελφος της, η οποία κατέθεσε ότι δεν παρατήρησε κάτι παράξενο.

Στο δικαστήριο περιέγραψε ένας γείτονας της Ιωάννας, περιστατικό παρακολούθησης της γειτονιάς από μια γυναίκα. Μάλιστα, όταν ζητήθηκε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί όρθια, ο μάρτυρας την αναγνώρισε

Στη δίκη, παρούσα και η 35χρονη κατηγορούμενη, κατέθεσε και ο 40χρονος που χαρακτηρίστηκε ως «η πέτρα του σκανδάλου». Ο 40χρονος εξετάστηκε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατ’ αντιπαράσταση με την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ο ίδιος κατέθεσε σχεδόν όσα έχει αναφέρει και η Ιωάννα Παλιοσπύρου σημειώνοντας ότι είχε κάνει αίτημα φιλίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην Ιωάννα, και δεν την είχε δει ποτέ από κοντά.

Την έντονη παρέμβαση του προέδρου της έδρας προκάλεσαν ερωτήσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής προς τον 40χρονο μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του. Οι συνήγοροι της Ιωάννας υπέβαλλαν αρκετές ερωτήσεις στον μάρτυρα, σχετικά με τις ερωτικές επαφές του. Ο μάρτυρας ρωτήθηκε και για πιο προσωπικά θέματα σχετικά με τη σχέση του με την κατηγορούμενη, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο πρόεδρος ανακαλώντας στην τάξη τον συνήγορο που υπέβαλε τις εν λόγω ερωτήσεις.

Ο πρόεδρος ζήτησε να εξετάζει και όχι να επιτίθεται στον μάρτυρα. «Κύριοι συνήγοροι, εδώ γίνεται δίκη. Δεν λειτουργούμε με όρους τηλεόρασης», ανέφερε ο πρόεδρος.

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για την επίθεση με βιτριόλι , οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων της υπόθεσης, ενώ δεν αποκλείεται η διαδικασία να προχωρήσει και στην απολογία της 37χρονης κατηγορουμένης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκαν περισσότεροι από δέκα μάρτυρες.

vivlio mpelogiannis