Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επίσκεψη Πομπέο στη Θεσσαλονίκη: Ανοικτή επιστολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμαρχο Κ. Ζέρβα

Να μη βάλει σφραγίδα στα σχέδια Αμερικανών, ΝΑΤΟ, ΕΕ και κυβέρνησης, με το να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, με ανοικτή της επιστολή η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης.

Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

κ. Ζέρβα,

Τη Δευτέρα 27.9, θα «αποβιβαστεί» στη Θεσσαλονίκη ο Πομπέο, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, της «μεγάλης φίλης και συμμάχου» σύμφωνα με ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις.

Την ίδια ώρα, έξω από το γραφείο σας, θα διαμαρτύρονται μαθητές, καθηγητές, γονείς, ζητώντας απαντήσεις από το «αρμόδιο» Δήμο (και από τη κυβέρνηση) για τη τραγική κατάσταση των σχολείων : 25άρια τμήματα όπου η (αναγκαία) μάσκα δεν επαρκεί, διαχωρισμός μιας τάξης σε δύο ή τρεις, κοντεϊνερ – σαρδελοκούτια για τα νήπια εξαφανίζοντας αυλές σχολείων, μεγάλες ελλείψεις καθηγητών – δασκάλων. Όλα αυτά σημαίνουν συνωστισμό και υγειονομική βόμβα (ήδη έχουν κλείσει 100 σχολεία στη χώρα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού). Στην ίδια τραγική κατάσταση και η δημόσια υγεία στη πόλη που χτυπά «κόκκινο» από τις ελλείψεις (ΜΕΘ, προσωπικού κ.λ.π.).

Ένα μπάχαλο για το οποίο έχετε (μαζί μα τη κυβέρνηση σας) την ευθύνη. Γιατί δεν θέλετε να ενοχλήσετε τη κυβέρνηση σας ζητώντας κονδύλια για να εξασφαλιστούν χώροι, να χτιστούν σχολεία, να ενισχυθούν τα νοσοκομεία.

Δεν θέλετε καν να δώσετε αμέσες, προσωρινές λύσεις (που σας προτείναμε) και περνούν από το χέρι σας (αξιοποίηση των άδειων ΚΑΠΗ, της άδειας ΔΕΘ, άλλων δημοτικών κτιρίων, παλιών σχολείων). Κι’ όμως, ενώ «δυσκολεύστε» να βρείτε χώρους για σχολεία, «εν ριπή οφθαλμού» βρήκατε χώρους για να στεγάσετε τις πολυεθνικές των ΗΠΑ (Cisco, Pfizer) που θα επιθεωρήσει προσωπικά ο Πομπέο και θα σας δώσει τα συγχαρητήρια του.

Επειδή, έχετε δώσει δείγματα γραφής, σας γνωρίζει η πόλη και πιθανολογούμε ότι πολύ θα θέλατε να φωτογραφηθείτε δίπλα στον Υπουργό Εξωτερικών της υπερδύναμης – σφαγέα (για να έχετε κάτι να δείξετε στην επόμενη προεκλογική σας εκστρατεία), θα θέλαμε, πριν το αποτολμήσετε, να σας ενημερώσουμε γι΄αυτά που γράφει ακόμα και ο φιλικός σας τύπος:

Ο Πομπέο δεν έρχεται ούτε για εσάς ούτε για τις ομορφιές της πόλης. Έρχεται να δηλώσει ότι η Ελλάδα (και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα) είναι περιοχή συμφερόντων των ΗΠΑ και ιδιαίτερα των ενεργειακών, ο «μεντεσές του ΝΑΤΟ».  Με δόλωμα τις επενδύσεις των πολυεθνικών του στη πόλη έρχεται με την απαίτηση να υποχωρήσει η χώρα από τη κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα για να μη χάσουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. τη Τουρκία από το δικό τους μαντρί. Έρχεται να επιβάλλει τη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της χώρας από τις πολυεθνικές του και μοιράζοντας κομμάτια της «πίτας» σε ντόπιους, Τούρκους και άλλους «επενδυτές», με μαέστρους τις πολυεθνικές που έχετε εγκαταστήσει στη πόλη. Γι’ αυτή τη Θεσσαλονίκη – ενεργειακό κέντρο, ετοιμάζεστε να πανηγυρίσετε.

Αντί να «ακούσετε» τη λαϊκή καταδίκη των «συμμάχων – λύκων», αναμιγνύεστε κ. Ζέρβα σε υποθέσεις «πάνω από το μπόϊ σας» και αντίθετες με τα συμφέροντα και τη βούληση του λαού μας. Για να μη λείψετε «από το κάδρο», βάζετε τη (μικρή έστω) σφραγίδα σας σε εξελίξεις πολύ επικίνδυνες για τη χώρα και το λαό.

Γι’ αυτό σας προτρέπουμε να το σκεφτείτε : Αφήστε τον Πομπέο και τα σχέδια των Αμερικάνων (αρκετές επαφές έχετε με το προξενείο του). Ακούστε, μιλήστε με τους μαθητές, τους γονείς, τους καθηγητές, δώστε λύσεις για τα σχολεία, πιέστε για τα νοσοκομεία.

Μη κάνετε μεγαλύτερο το μπάχαλο που συντηρείτε. Μη το κάνετε και διεθνές. Είναι κίνδυνος για το λαό μας.

Μη βάζετε σφραγίδα στα σχέδια Αμερικάνων, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και κυβερνήσεων. Βάλτε τη σφραγίδα σας για σχολεία, νοσοκομεία, για το αναγκαίο προσωπικό.

Υ.Γ. Απευθύνουμε την επιστολή αυτή στον Κ. Ζέρβα και όχι στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Βεβαίως δεν αμφισβητούμε το αξίωμα σας. Εσείς προτιμάτε να λειτουργείτε σαν τοπικός αντιπρόσωπος μιας κυβέρνησης, συνομιλητής πολυεθνικών και ξένων προξενείων παρά σαν πραγματικός δήμαρχος της πόλης.