Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επίταξη ιδιωτών γιατρών ανακοίνωσε ο Βασ. Κικίλιας

Η κυβέρνηση προχώρησε σε επίταξη γιατρών, αρνείται να προβεί σε προσλήψεις και σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να μη θιγούν τα κέρδη των κλινικαρχών.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών από τον υπουργό Υγείας. Αφορά 200 γιατρούς (παθολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί ιατροί) από την Περιφέρεια Αττικής. Η εξέλιξη είναι μια ακόμα απόδειξη ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν έχει θωρακιστεί επί ένα χρόνο πανδημίας καθώς δεν έγινα οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που απαιτούνται για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

🔹  Η επίταξη ιδιωτών γιατρών θα είναι για ένα μήνα, δήλωσε ο Γιάννης Κωτσιόπουλος γγ Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας. Ανέφερε ότι χαρτί επίταξης θα λάβουν 206 γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και θα είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών.


Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων