Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επίταξη με πρωτοφανή προχειρότητα

Τη στιγμή που το ΕΣΥ πιέζεται και οι γιατροί λιποθυμούν στην εφημερία, εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να προετοιμάσει το σύστημα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πανδημίας, και αυτή ακόμη η επίταξη που πρόβαλε ως πανάκεια, γίνεται με μεγάλη προχειρότητα, επιστρατεύοντας ανεμβολίαστους γιατρούς και εγκυμονούσες!!! Φύλλα πορείας έλαβαν και γιατροί που ήδη εθελοντικά συνδράμουν άλλα δημόσια νοσοκομεία!!!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τους πρώτους 12 γιατρούς που εμφανίστηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας αφού έλαβαν φύλλα πορείας, οι τρεις δεν μπορούν να εργαστούν. Ειδικότερα, η μία φέρεται να μην έχει εμβολιαστεί και να βρίσκεται σε αναστολή, ενώ οι άλλοι δύο παρέχουν ήδη εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε δημόσια νοσοκομεία, στο «Παπανικολάου» και στο «424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο». Άκυρες φέρονται να είναι και 2 από τις 7 επιτάξεις στον Άγιο Παύλο λόγω ανάλογων περιστατικών. Στη δε Λάρισα επιστράτευσαν γιατρό εγκυμονούσα!!!

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση που από την έναρξη της πανδημίας κωφεύει στα αιτήματα των γιατρών για προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, προχώρησε σε συμφωνίες με ιδιωτικές κλινικές, με το αζημίωτο (αντί να προχωρήσει στην πραγματική επίταξη των κλινικών), και με ιδιώτες γιατρούς και στις μέχρι στιγμής περίπου 80 επιτάξεις των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Η επίταξη ορισμένων ιδιωτών γιατρών ή η “εθελοντική” τους ένταξη στα δημόσια νοσοκομεία είναι και δοκιμασμένο και χρεοκοπημένο επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης. Δεν έλυσε κανένα πρόβλημα όταν πρωτοεφαρμόστηκε, ούτε και τώρα πρόκειται να λύσει. Αντίθετα δημιουργεί πολλά περισσότερα, αφού αφαιρεί γιατρούς που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ τους εξαναγκάζει να εργαστούν σε συνθήκες που απαιτείται εμπειρία στην αντιμετώπιση σύνθετων περιστατικών και προσαρμογή στις ανάγκες λειτουργίας ενός τμήματος ή κλινικής δευτεροβάθμιου επιπέδου.

vivlio mpelogiannis