Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Πανηγυρισμοί φασιστοειδών και προτροπές για περισσότερη βία: «άπλυτοι στα ασθενοφόρα»

«Η εθνικιστική νεολαία δείχνει τον δρόμο της αντεπίθεσης, της εθνικής αντίστασης. Εμπρός λοιπόν Εθνική Νεολαία! Πίσω ρουφιάνοι! Αλληλεγγύη στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ». Κείμενα και συνθήματα σαν και αυτό κατακλύζουν από προχθές τις ιστοσελίδες και προφίλ που διατηρούν στα κοινωνικά δίκτυα ομάδες ακροδεξιών – νοσταλγών των φυλακισμένων μελών της Χρυσής Αυγής. Κάτω από φωτογραφίες και βίντεο από τα θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα έξω από το επαγγελματικό λύκειο της Σταυρούπολης, δημοσιεύουν σχόλια και συνθήματα που παραπέμπουν ευθέως σε χούλιγκαν, όπως για παράδειγμα «ήθελες να κάνεις τον νταή, σου δείξανε πώς τρέχουν οι λαγοί», «πάντα θα τρέχεις, το συνήθισες και το αντέχεις» και «τσακίστε τους κουμουνιστές».

Στο κανάλι της, στην εφαρμογή telegram, εθνικιστική ομάδα με πρώτο συνθετικό του ονόματός της τη λέξη «Defend» που παραπέμπει στο ακροδεξιό – αντιμεταναστευτικό κίνημα των Ευρωπαίων «Ταυτοτιστών», δημοσίευσε χθες τα ξημερώματα φωτογραφίες με πανηγυρικού χαρακτήρα συνθήματα σε τοίχους, όπως «στη Σταυρούπολη είχε ανηφόρα, άπλυτοι στα ασθενοφόρα» και «φάπα – ξάπλα από μαθητές, στο τρέξιμο είστε πρωταθλητές».

Στο ίδιο κανάλι, στην εφαρμογή telegram, το προηγούμενο διάστημα αναρτούσαν βίντεο από τη συμμετοχή τους σε επεισόδια στις διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, συνθήματα αλληλεγγύης στον καταδικασμένο Γιάννη Λαγό, της Χρυσής Αυγής κ.ά. Για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκαν με κείμενά τους και άλλες ακροδεξιές – εθνικιστικές οργανώσεις. Η ομάδα Propatria, για παράδειγμα, τα μέλη της οποίας φέρεται να είχαν στο παρελθόν συμμετοχή και στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, σε χθεσινή ανακοίνωσή της ανέφερε για τη δράση των μαθητών: «Η νεολαία δείχνει τον δρόμο (…) πώς μπορούμε να μη γουστάρουμε τους μαθητές του ΕΠΑΛ που πραγματικά αντιστέκονται ενάντια στο δηλητήριο και την προπαγάνδα μαρξιστών». Και οι συνεχιστές της Χρυσής Αυγής, όμως, έσπευσαν να χαιρετίσουν τα επεισόδια που προκάλεσαν μαθητές του ΕΠΑΛ. «Συνοθυλεύματα κομμουνιστικών και αναρχικών μορφωμάτων δεν έχουν καμία θέση στους σχολικούς χώρους. (…) Ορθώς η μαθητική κοινότητα της Σταυρούπολης απομάκρυνε τους αριστεριστές συμμορίτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η Χρυσή Αυγή. Ανακοίνωση στήριξης στους μαθητές εξέδωσε, τέλος, και η εθνικιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος». Λίγες ώρες έπειτα από ανάρτηση – ύμνο στη δικτατορία της 4ης Αυγούστου, οι διαχειριστές της σελίδας στα κοινωνικά δίκτυα δημοσίευσαν κείμενο – στήριξης των μαθητών: «Οι Ελληνες μαθητές, οι ίδιοι που έφτυσαν κατάμουτρα τα δωρεάν gigabyte και τα 150ευρα των ντόπιων νεροκουβαλητών της Νέας Τάξης, υπερασπίστηκαν τον τόπο τους, το σχολείο τους, την πατρίδα μας». Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Καθημερινή

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων