Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επανάσταση του ’21 και το ρατσιστομεγολαπαπαδαριό

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

(Επίσης η θεϊκή διακόρευση και σύλληψη της δεκαεξάχρονης – ανήλικης και αρραβωνιασμένης παρθένας)

(Να θυμάστε πως ζούμε στον 21ο αιώνα.)

Γιορτάζουμε λοιπόν το ότι ένας θεός (πνεύμα) έστειλε το δεύτερο μισό του και ομοούσιό του – επίσης πνεύμα, να γκαστρώσει μια δεκαεξάχρονη αρραβωνιασμένη παρθένα – λες και χάθηκαν οι ελεύθερες. Ο αρραβωνιαστικός έλειπε απ’ το σπίτι για δουλειές και γυρίζοντας βρήκε την πρώην παρθένα με την κοιλιά ίσα μ’ εκεί πέρα.

Αυτό το έκανε ο θεός, για να γεννηθεί το ομοούσιο τρίτο του αυτή τη φορά, οπότε έγινε θεός «τρία σε ένα». Το τρίτο του ήταν και παιδί του και αργότερα θα το δολοφονούσε για να σωθεί ο κόσμος. Αλλά ο κόσμος δεν σώθηκε.

Αυτό το παιδί ήταν σχετικά ζαβό και μικρό καθάρισε μερικούς (βλέπε ευαγγέλιο Ιούδα). Επίσης δεν είχε ανάγκες. Δεν έτρωγε, δεν αποπατούσε, δεν κρύωνε, δεν γέλαγε, δεν πλενόταν, δεν ερωτευόταν, δεν συνουσιαζόταν – ούτε κατά μόνας. Έλεγε (δηλαδή άλλοι έλεγαν ότι έλεγε) διάφορα τρελά και ήξερε όμως να περπατά στο νερό, όχι όμως τόσο έξοχα όσο το σαυράκι Γκέκο (το τελευταίο θαυμάστε το κι αν είναι πιστέψτε σ’ αυτό, το αξίζει).

Η δεκαεξάχρονη παρθένα μεγάλωσε, μαζί με τον διασημότερο κερατά Ιωσήφ, το μούλικο και παρ’ όλο που έκανε κι άλλα τέσσερα παιδιά, παρέμεινε παρθένα στον αιώνα τον άπαντα.
Γιορτάζουμε όμως και την επανάσταση του ’21, που την ξεκίνησαν, λέει, η εκκλησία και οι παπάδες. Εδώ δεν χρειάζεται να πω πολλά.

Η γνώση της Ιστορίας είναι δύναμη. Αλλά έστω και ανιστόρητοι αρκεί να κοιτάξετε γύρω σας, τους επιγόνους του τότε μεγαλοπαπαδαριού. Τον φασίστα Αβρόσιο, τον ρατσιστή Μεντζελόπουλο του Πειραιά, τον ανισόρροπο Λαυρεωτικής (λάβρος εναντίον της δωρεάς οργάνων, περιγραφότατος όμως για το πώς θα είναι τα σώματά μας κατά την δεύτερη… παρουσία), τον Δημητριάδος που φαλίρισε την μητρόπολή του, τον Άνθιμο, τον Κυθήρων, τον Πατριάρχη (θου κύριε…) και τόσους άλλους. Θαυμάστε υγεία (ψυχική), αξιοπρέπεια, λεβεντιά, ήθος, ακεραιότητα, τιμιότητα, ηθική…

Υπάρχει κάτι σε όλους αυτούς και το σινάφι τους, που να σας υποψιάζει έστω και για την ελάχιστη υγιή πράξη, πολλώ δε μάλλον για… επανάσταση;

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ