Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επαναπατρισμός μόνο για όσους έχουν ανάγκη – Και από κινητό οι ιατρικές συνταγές

Μόνο για όσους έχουν ανάγκη θα γίνεται επαναπατρισμός, οι υπόλοιποι πρέπει να μείνουν στο εξωτερικό, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των πτήσεων από και προς την Ολλανδία από την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 3 τα ξημερώματα. Επίσης διακόπτονται οι πτήσεις από Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Ειδικά για τους 2850 Έλληνες που είναι στην Αγγλία και έχουν ζητήσει να επιστρέψουν στην Ελλαδα ο Ν. Χαρδαλίας ανέφερε «δεν είναι δυνατόν» να επιστρέψουν όλοι και πως «δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό». Πρόσθεσε οτι θα επαναπατρισθούν:

1 – όσοι χρειάζονται υγειονομική φροντίδα που δεν τους παρέχεται εκεί που βρίσκονται όπως πχ έγκυες και άτομα με σοβαρά πρόβλημα υγείας.

2 – όσοι δεν έχουν που να μείνουν.

3 – όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις τράνζιτ.

Για τις ιατρικές συνταγές ανάφερε ότι πλέον μπορούν να εκτελούνται από το κινητό χωρίς να χρειάζεται να προσκομιστούν τυπωμένες στο φαρμακείο. Ανέφερε ότι η σχετική διαδικασία θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδες gov.gr και είναι προαιρετική.

Για τις λαϊκές αγορές ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα αν σε κάποια λαϊκή αγορά δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας θα κλείνει οριστικά.