Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επεισόδια στην συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, με δυνάμεις της Αστυνομίας να συγκρούονται με ομάδα αντιεμβολιαστών. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ απωθούν τους διαδηλωτές με τη χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και ρίψη πεπιεσμένου νερού από την «Αύρα».

Σημειώνεται πως οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από την Πλατεία Συντάγματος και βρίσκεται σε εξέλιξη «κλεφτοπόλεμος» ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στα γύρω στενά.

Όσον αφορά τη συγκέντρωση  και πορεία ήταν ο ίδιος ετερόκλητος εσμός που τις τελευταίες ημέρες  διαδηλώσουν με σταυρούς και εικόνες της Παναγιάς… Ανάμεσά τους ακροδεξιά στοιχεία (πέταξαν φυλλάδια του κόμματος Κασιδιάρη), που φώναξαν και τα πιο επιθετικά συνθήματα

antiemvoliastes vouli2 antiemvoliastes vouli3 antiemvoliastes vouli4

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας,  και διασχίζοντας με πορεία την οδό Σταδίου, έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας αλλά και της συγκέντρωσης που ακολούθησε στην πλατεία Συντάγματος, οι διαδηλωτές φώναξαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, των πολιτικών εν γένει, ενώ εντύπωση προκάλεσε το ποσό συχνά φώναξαν συνθήματα εναντίον των δημοσιογράφων.

Η ένταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 21:30, όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια, καπνογόνα και άλλα αντικείμενα.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων