Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επιβεβαιώνει το «Παίδων» το θάνατο παιδιού από από διφθερίτιδα

Το γεγονός πως το 8χρονο αγόρι πέθανε από διφθερίτιδα, επιβεβαίωσε σήμερα με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Συγκεκριμένα, το άτυχο αγόρι μεταφέρθηκε την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο «με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26 Νοέμβρη με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή». Παράλληλα, σύμφωνα με το νοσοκομείο, από δείγμα που ελήφθη από το παιδί, «απομονώθηκε το κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας».

Πηγές από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) σημείωναν ότι ο 8χρονος, που είχε μεγαλώσει στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» και τα τελευταία τρία χρόνια μεγάλωνε με ανάδοχη οικογένεια, είχε λάβει μόνο τις δύο από τις δόσεις του συνδυασμένου εμβολίου DTaP που προστατεύει από τη διφθερίτιδα, τον τέτανο και τον κοκίτη.