• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube

Επιμένει ο Τραμπ για δασκάλους κομάντο και τάζει μπόνους! –  Σ. Τζάκσον: Πείτε σ’ αυτό τον μ@@@κα…

«Θέλω τα σχολεία μου να προστατεύονται όπως οι τράπεζες!», δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επιμένοντας στην πρότασή του για ένοπλους καθηγητές και δασκάλους στα σχολεία της χώρας του μετά το σάλο που προκάλεσε η νέα αιματοχυσία σε λύκειο της Φλόριντα στις 14/2 με 17 νεκρούς μαθητές και καθηγητές.

Η πρόταση Τραμπ για οπλοφορία ορισμένων εκπαιδευτικών στα σχολεία των ΗΠΑ προκάλεσε αντιδράσεις στις εκπαιδευτικές ενώσεις και τις σχολικές κοινότητες, αφού όσοι αρχικά νόμισαν ότι «ξέφυγε» από τα χείλη του Προέδρου η ιδέα της οπλοφορίας στα σχολεία άκουσαν στη συνέχεια τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου στο Λευκό Οίκο να την αναπτύσσει με περισσότερες λεπτομέρειες και να τη διανθίζει με… «επιδόματα» και «μπόνους» 1.000 δολαρίων ανά ένοπλο εκπαιδευτικό. «Η κυβέρνηση θα μπορούσε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την εκπαίδευση και οπλοφορία του 30% ή και 40% των δασκάλων στη χώρα. Θα μπορούσε έτσι να δοθούν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε περίπου 1.000.000 εκπαιδευτικούς», εξήγησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου. Ο ίδιος στη συνέχεια πρόσθεσε ως περίπου «επαναστατική» την έτερη πρόταση του Προέδρου Τραμπ για αύξηση του ορίου ηλικίας για αγορά όπλων από τα 18 στα 21, θυμίζοντας τη διαφωνία σε αυτό το ζήτημα του λόμπι οπλοκατοχής NRA (που ήταν από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου Τραμπ)…

Η πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, Ράντι Ουεϊνγκάρτεν, απάντησε λίγη ώρα αργότερα ότι «όποιος θέλει όλα αυτά στα σχολεία δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται μέσα σε αυτά, ή, ακόμη χειρότερα, δεν νοιάζεται».

Δεν φαίνεται «να ιδρώνει το αυτί» του Ντόναλντ Τραμπ από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή του. Με μια σειρά διαδοχικών αναρτήσεων στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος αιτιολόγησε περαιτέρω την χθεσινή του πρόταση για τους δασκάλους «κομάντο» στα σχολεία, η οποία προκάλεσε σάλο στα αμερικανικά media και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δηλώνει ότι «ένα σχολείο χωρίς όπλα αποτελεί “μαγνήτη” για κακούς ανθρώπους»(!) και συνεχίζει ακάθεκτος:

«Οι οπλισμένοι εκπαιδευτικοί (και οι έμπιστοι άνθρωποι που εργάζονται μέσα σε ένα σχολείο) αγαπούν τους μαθητές μας και θα τους προστατέψουν. Πολύ έξυπνοι άνθρωποι. Πρέπει να γνωρίζουν από όπλα και να έχουν ετήσια εκπαίδευση. Θα πρέπει να παίρνουν και ετήσια μπόνους. Δεν θα συμβούν ξανά περιστατικά με όπλα».

Μια από τις επώνυμες φωνές που αντέδρασαν στο σχέδιο Τραμπ ήταν αυτή του Σάμουελ Τζάκσον, ο οποίος την Παρασκευή έγραψε στο twitter: «μπορείς κάποιος που έχει εμπλακεί σε περιστατικό με πυροβολισμούς να πει σε αυτόν τον μ@@@κα που δεν έχει βρεθεί ποτέ σε αυτή τη θέση τα προβλήματα του σχεδίου του;».

Η «θεωρία» Τραμπ για ασφαλέστερα σχολεία με… ένοπλους καθηγητές, πέρα από το προφανές του πράγματος, ήρθε να αμφισβητηθεί και από την ίδια την πραγματικότητα. Αποκαλύφθηκε, για παράδειγμα, ότι στο λύκειο της Φλόριντα όπου έγινε η σφαγή των 17 μαθητών και εκπαιδευτικών, ήταν παρών στη διάρκεια του μακελειού ένας ένοπλος βοηθός σερίφη, που προτίμησε να παραμείνει έξω από το κτίριο ενώ από μέσα ακούγονταν οι πυροβολισμοί. Ο βοηθός σερίφη Σκοτ Πίτερσον είχε τη μοιραία ώρα υπηρεσία στο λύκειο. Την Παρασκευή, μετά την αποκάλυψη της είδησης, αναγκάστηκε σε παραίτηση.

ΗΠΑ: Μάθε δάσκαλε να σκοτώνεις…