Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επιμένουν στην αποθέωση της ατομικής ευθύνης ενώ τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία

Αποθέωση της ατομικής ευθύνης και σήμερα κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό μετά και την εκτόξευση των κρουσμάτων που έφτασε τα 1259 και τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ σε 102, την ώρα που «κραυγάζουν» τα κενά στα μέτρα σε χώρους δουλειάς, σχολεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Για μια ακόμη φορά η λογική κόστους – οφέλους και το κριτήριο μέτρων που ωφελούν το κεφάλαιο αναδείχθηκαν στην σημερινή ενημέρωση. Η κυβέρνηση συνεχίζει την καραμέλα της ατομικής ευθύνης, με κύριο στόχο να αποκρύψει τις σοβαρές ευθύνες της για τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων, παρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα – «λάστιχο» στους χώρους εργασίας με τα πολλά κρούσματα ειδικά σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, τις σχολικές τάξεις με 25 και άνω παιδιά και τις απαράδεκτες εικόνες συνωστισμού σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Η προσωπική επιλογή του καθενός θα παίξει καθοριστικό ρόλο» ισχυρίστηκε ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας προσθέτοντας ότι «η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή αυτή τη στιγμή». Υποστήριξε μάλιστα ότι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς «είναι αδύνατον να επενδύσουμε σε μεγαλύτερη άνεση αυτή τη στιγμή» και προέτρεψε τον κόσμο να …αποφύγει το συνωστισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για κανένα εφησυχασμό – καμία χαλάρωση στην πιστή τήρηση μέτρων.

Κατά την ενημέρωση επισημάνθηκε ότι η πανδημία, παγκόσμια, βρίσκεται σε έξαρση, ωστόσο έγινε ξεκάθαρο ότι στην Ελλάδα το σύστημα υγείας πιέζεται. Και αντί η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα, αντί να υλοποιήσει τα αιτήματα των υγειονομικών που κάνουν λόγο για προσλήψεις, για μονιμοποιήσεις και για επίταξη του ιδιωτικού τομέα ο υφυπουργός υγείας Β. Κοντοζαμάνης δήλωσε «κάνουμε την δουλειά που πρέπει να κάνουμε, αναδιατάσσουμε δυνάμεις» βαφτίζοντας έτσι τις μετακινήσεις νοσοκομειακών γιατρών. Ωστόσο οι καταγγελίες είναι συνεχείς για τα ελλιπή μέτρα προστασίας του προσωπικού και των ασθενών στις μονάδες Υγείας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως από την Πέμπτη 29 Οκτώβρη στις 6 το πρωί, ισχύουν τα εξής: Οι ΠΕ Ιωαννίνων και Σερρών ανεβαίνουν επίπεδο και γίνονται «κόκκινες». Η Νάξος και η Ροδόπη, ανεβαίνουν στο πορτοκαλί επίπεδο 3, από το κίτρινο του επιπέδου 2. Η Δράμα επίσης ανεβαίνει στο επίπεδο 2, από το επίπεδο 1.

Πηγή: 902.gr

gigien3