Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Επισκόπηση 22/9/2019 – «Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί, με μάτι αριστερό το βλέπω»

Πώς το φέρνει καμιά φορά η μοίρα. Σαν σήμερα 22 Αυγούστου (1943) γεννήθηκε ο Δήμήτρης Γληνός, το 2014 έφυγε από τη ζωή ο Εμμανουήλ Κριαράς.

***

Πολλή κουβέντα για Επανάσταση με αφορμή τη δήλωση της πλοιάρχου σκάφους ΜΚΟ. Για να μιλήσουμε για επανάσταση πρέπει πρώτα να μάθουμε την αντεπανάσταση και για τις γιαλαντζί επαναστάσεις

***

Στα σκαριά ελάφρυνση των ΠΑΕ και των ΚΑΕ (εφοπλιστές βιομήχανοι κλπ) με μείωση του ΦΠΑ πιθανά στο χαμηλό συντελεστή. Και συ καημένε βιοπαλαιστή «πλήρωνε τον κούκο αηδόνι».

***

Στο Παρίσι  Κυρ. Μητσοτάκης υπόσχεται φοροελαφρύνσεις και ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα (έχει προετοιμάσει το έδαφος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ). Και αυτά κάποιος πρέπει να τα πληρώσει. Μαντέψτε ποιος…

***

Ο Αμαζόνιος, ο  “πνεύμονας” της Γης καίγεται και ο Μπολσονάρο χτενίζεται… Λέει ότι βάζουν τις φωτιές οι ΜΚΟ για να τον πλήξουν…

***

Η αλήθεια όμως είναι ότι Αμαζόνιος δεν καταστρέφεται από τις φωτιές αλλά από την απληστία των καπιταλιστών.

***

Από την άλλη οι ΜΚΟ δεν αμφισβητούν ουσιαστικά τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων στον Αμαζόνιο. Σαν την καπετάνισσα που αρνήθηκε το μετάλλιο από την πόλη του Παρισιού, γιατί δε δέχεται η Γαλλία μετανάστες και για τον τρόπο που φέρεται η αστυνομία στους άστεγους, κουβέντα όμως για ο ρόλο της Γαλλίας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην εκμετάλλευση λαών

***

Ναι οκ, αυτά είναι ξύλινη γλώσσα. Πάμε παρακάτω…

***

«Και θα σκοτώνεστε με δική μας ευθύνη και θα μας πληρώνετε εξοντωτικά πρόστιμα πριν σκοτωθείτε». Αυτός είναι ο τίτλος που αρμόζει στις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων στην Κρήτη. Τάδε έφη ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

***

Αλλαγή στην ηγεσία της ΔΕΗ και στο δια ταύτα, από αυτά που είπαν: Αυξήσεις στα τιμολόγια (των νοικοκυριών και όχι των βιομηχανιών), ανελέητο «κυνήγι» των καταναλωτών που χρωστούν, απολύσεις με τη μορφή εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους της επιχείρησης και μερική ιδιωτικοποίηση του δικτύου διανομής.

***

Έδωσε έγκριση το ΚΑΣ για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό. Δεν πάνε πολλές ημέρες που ο Κυρ. Μητσοτάκης συνάντησε τον υιό Λάτση και υποσχέθηκε επίσπευση διαδικασιών για την υλοποίηση της επένδυσης.

***

Τ’ άρπαξαν τα χημικά τους οι καρδιτσιώτες που πήγαν στο δημαρχείο να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο ξεπούλημα δημοτικής γης, της καταστροφής του περιβάλλοντος αλλά και της ιδιωτικοποίησης και παράδοσης της Ενέργειας σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Τι νομίζατε μόνο η γιατρός στο Θριάσιο είναι και οι συνταξιούχοι…

***

290 περιστατικά βασανιστηρίων και εν γένει άγριας αστυνομικής βίας κατέγραψε ο Συνήγορος του Πολίτη στα 2017-18, όπως αναφέρει σε έκθεσή του.